Universiteit Leiden

nl en

Serie

Pop-upcolleges Den Haag

De Universiteit Leiden wil haar kennis op een laagdrempelige manier delen met de stad Den Haag, met een reeks pop-upcolleges. Bijvoorbeeld op festivals en andere plekken waar mensen samenkomen. De pop-upcolleges zijn gratis en voor iedereen toegankelijk. Op deze manier hoopt de universiteit ook mensen te bereiken die niet vanzelfsprekend toegang hebben tot wetenschappelijke kennis.

Actueel en relevant

De expertise van de wetenschappers is breed en reikt van geesteswetenschappen tot geneeskunde tot bestuurskunde. Dit maakt het mogelijk in te spelen op diverse onderwerpen die belangrijk zijn voor de stad en haar inwoners. De onderwerpen van de pop-upcolleges zijn dan ook uiteenlopend: van voeding, tot stress of de herkomst van ons DNA.

Universiteit Leiden in Den Haag

De Universiteit Leiden is sinds eind jaren negentig gevestigd in twee steden: Leiden en Den Haag. Inmiddels zijn op de Campus Den Haag zes van de zeven faculteiten van de universiteit actief. De Faculteit Governance and Global Affairs is zelfs volledig in Den Haag gevestigd. Net als het Leiden University College The Hague en de grootste opleiding van de Faculteit Geesteswetenschappen, International Studies.

Bekijk het videoverslag van het eerste pop-upcollege

Vanwege de gekozen cookie-instellingen kunnen we deze video hier niet tonen.

Bekijk de video op de oorspronkelijke website of
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.