Kunst en Cultuur | Opening tentoonstelling

Wassenaarseweg 52
2333 AK Leiden
1e verdieping
Ganta, Liberia June 2005 - Female soldiers in Charles Taylor’s government militia in the border town of Ganta, just retaken from rebel forces

Over oorlogsfotograaf Teun Voeten

De internationale oorlogsfotograaf en antropoloog Teun Voeten promoveerde eind 2018 aan de Universiteit Leiden op het Mexicaanse drugsgeweld. Al tijdens zijn studie Culturele Antropologie reisde Voeten naar conflictgebieden, waar hij de meest indrukwekkende plaatjes schoot. Een selectie hiervan is nu te bewonderen op de overloop op de 1e etage van het Pieter de la Courtgebouw.

Schilderij van Peter Nas, emeritus hoogleraar CA/OS

Over de Leidsche Mondialen

De Leidsche Mondialen is een groep van meer dan 40 kunstenaars uit Leiden en omstreken. In de afgelopen periode hebben zij tentoonstellingen geinitieerd in allerlei publieke ruimten, waaronder het stadhuis in Katwijk, Museum Voorschoten en de bibliotheek van Leiden. Voor de expositie in de FSW bieden ca. 20 leden 3 van hun mooiste schilderijen aan. Dat levert een grote diversiteit op vanuit verschillende inspiratiebronnen en werkwijzen.

Studenten en medewerkers van de Universiteit Leiden zijn van harte uitgenodigd de tentoonstellingen te bezoeken.

Namens de kunstcommissie Faculteit der Sociale Wetenschappen,
Mardet van Gennip, Kim de Jong en Peter Nas