Festival

Lido - Bioscoop Leiden
Steenstraat 39
2312 BV Leiden

Van 25-29 maart vindt het jaarlijkse Scholieren Filmfestival Leiden (SFL) weer plaats in bioscoop Lido. Het filmfestival is onderdeel van het LIFF en wordt georganiseerd door leerlingen van het Visser ’t Hooft Lyceum, het Stedelijk Gymnasium Leiden en het Da Vinci College. Het thema van dit jaar is Take Another Look, waarin vijf verschillende ‘kijkglazen’ centraal staan die een andere blik op de wereld bieden.

Verlaat onze website om deze video te bekijken.

Perspectieven

Wanneer we naar een film kijken zie we de werkelijkheid op een bepaalde manier. In romantische komedies zien we de wereld vaak door een roze bril, terwijl we in science fiction juist met een glazen bol naar een utopische of dystopische toekomst kijken. Films en documentaires kunnen onderwerpen uitvergroten of juist klein maken in het grote geheel. Het is allemaal een kwestie van perspectief. Het is daarom niet toevallig dat de lens het logo is geworden van het festival, en dat er maar liefst vijf verschillende lenzen de films op het festival representeren. Kom langs en kijk zelf, of het nou door een roze bril of glazen bol is!

Tickets

Studenten en docenten van de twee PRE-programma's van de Universiteit Leiden kunnen gedurende het festival één film naar keuze gratis bezoeken. Daarnaast kan iedereen tickets aanschaffen voor de openbare voorstellingen.

Lees meer bij SFL