Personeelsactiviteit

Serie
Personeelsvereniging: activiteitenprogramma 2019
Goes en Yerseke

Op vrijdag 19 april 2019 organiseren we een dagtocht naar Goes en naar Yerseke.

Monumenten en mosselen

Goes, de enige stad op Zuid-Beveland, is in de 10e eeuw ontstaan aan de oever van een kreek die de korte Gos heette. Aan deze kreek ontleent de stad haar naam. Er zijn veel monumenten en een deel van de verdedigingswallen en vesten zijn nog intact. In de middag bezoeken we Yerseke, waar we kennis maken met de bedrijvigheid rondom mosselen en oesters.

Het programma ziet er als volgt uit:

• 08.30 uur
    Vertrek vanuit Leiden
  • 10.00 – 10.45 uur
    Ontvangst met koffie, thee en een Goesenaartje
  • 10.45 – 12.15 uur
    Stadswandeling Goes. Een gids neemt u mee langs alle bezienswaardigheden. U ziet onder meer de kerken, de Grote Markt en de kades rond de oude stadshaven.
  • 12.15 – 13.45 uur
    Lunch in het centrum van Goes. Deze lunch bestaat uit een kopje soep, een broodje met een kalfsvleeskroket en een broodje met ham en kaas. Hierbij wordt melk of karnemelk geserveerd.
  • 13.45 – 14.15 uur
    De bus brengt ons naar Yerseke.
  • 14.15 – 15.45 uur
    We nemen een kijkje bij de mosselen en oesters. We wandelen met een gids over de nostalgische oesterputten en we brengen een bezoek aan de haven.
  • 16.00 – 18.00 uur
    We bekijken de vistechniek van mosselen en oesters. We zien hoe een ‘sleepje’ met een kleine mosselkor gemaakt wordt en we gaan aan boord voor de vangst van krabben, wieren en zeesterren.
  • 18.15 – 19.45 uur
    In een gezellige accommodatie, tegenover de mooie havens van Yerseke kunt u genieten van een heerlijke maaltijd.
  • 19.45 uur
    Vertrek vanuit Yerseke naar Leiden.
  • 21.30 uur
    Aankomst Leiden.

Prijs

De prijs voor deze activiteit bedraagt € 75,00 per persoon voor leden en 1 introducé.

Aanmelden

U meldt zich aan voor de workshop door het bedrag voor 10 maart 2019 over te maken op NL03 INGB 0000 395 726 t.n.v. Personeelsvereniging Universiteit Leiden onder vermelding van "Goes/Yerseke".