Personeelsactiviteit

Personeelsvereniging: activiteitenprogramma 2019
Herenstraat 43e
2313 AE Leiden

Wilde u altijd al ingewijd worden in de geheimen van de Franse keuken? Kom op 24 april naar de workshop van Passion-Food.

Hoe werkt het?

Gedurende deze workshop wordt de totale groep verdeeld in afzonderlijke deelteams. Ieder deelteam bereidt één gang voor het afsluitende diner aan het einde van de avond.

Prijs

De prijs voor deze workshop bedraagt € 35,- per persoon voor leden en één introducé. Let op: in dit bedrag zijn drankjes niet meegenomen, wat betekent dat u de kosten hiervan aan het einde van de avond moet voldoen.

Aanmelden

U meldt zich aan door vóór 1 april 2019 op NL03 INGB 0000 395 726 t.n.v. Personeelsvereniging Universiteit Leiden onder vermelding van "Passion Food".

De Franse keuken is een internationaal gewaardeerde keuken met een lange traditie, die wordt gekenmerkt door zijn extreme diversiteit. Traditioneel heeft elk gebied van Frankrijk een eigen kenmerkende keuken:
  • In het Noordwesten wordt veel boter, room (crème fraîche) en appel gebruikt.
  • In Zuid-Oost Frankrijk gebruikt men veel olijfolie, kruiden en tomaten.
  • In het Zuidwesten wordt veel gebruik gemaakt van eendenvet, foie gras (ganzenlever), eekhoorntjesbrood en pens.
  • In Noord-Oost Frankrijk is men meer Duits georiënteerd en wordt veel gebruik gemaakt van reuzel, worsten, bier en zuurkool.
Naast deze vier algemene gebieden zijn er veel lokale keukens, zoals die van de vallei van de Loire met zijn schotels van zoetwatervis en witte wijnen uit de Loirevallei, de Baskische keuken, gekenmerkt door het gebruik van tomaten en Spaanse pepers, en de keuken van Roussillon, die verwant is aan de Catalaanse keuken. Specifiek voor de Franse keuken is dat men zo veel mogelijk gebruik maakt van lokale plattelandsvoedingsmiddelen.