Sophia-lezing: De perceptie van vrouwelijk leiderschap

woensdag 17 april 2019
Gravensteen
Pieterskerkplein 6
Leiden

Waar gaat de lezing over?

‘Ik zal in mijn lezing vertrekken vanuit de hardnekkige ondervertegenwoordiging van vrouwen in leiderschapsposities, waaronder in de universiteiten. Vervolgens zal ik inzoomen op een van de verklaringen, namelijk de ervaren mismatch tussen het algemene beeld dat we van leiderschap hebben (krachtig; assertief) en het algemene - stereotype - beeld van vrouwen (zacht; bescheiden) en de gevolgen daarvan op hoe we individuele vrouwen in dergelijke posities waarderen.’

Wie is Sandra Groenveld?

Sandra Groeneveld is hoogleraar Publiek Management van het Instituut Bestuurskunde. Sandra onderzoekt de inrichting en het management van publieke organisaties, waarbij zij zich in het bijzonder richt op vragen over organisatieverandering, leiderschap, management van diversiteit en representatieve bureaucratie. Naast haar expertise op het terrein van het management van publieke organisaties verzorgt zij onderwijs in onderzoeksmethoden voor bachelor en masterstudenten en voor promovendi.

De toegang is gratis, svp wel aanmelden bij de secretaris van Sophia.

Wat is Sophia?

Sophia is het netwerk van de Universiteit Leiden voor vrouwelijke wetenschappers. Sophia praat met het College van Bestuur om obstakels voor vrouwelijke wetenschappers weg te nemen  Daarnaast organiseert Sophia lezingen in de eerste plaats voor vrouwelijke wetenschappers. Maar ook mannen zijn welkom. We vragen de bezoekers van de lezingen altijd iemand mee te nemen. Een vrouwelijke of mannelijke collega. Vrouwelijke wetenschappers kunnen zich aansluiten netwerk Sophia. Sowieso bent u van harte welkom bij de lezing op 17 april.