Festival | Tentoonstelling

Museon
Stadhouderslaan 37
2517 HV Den Haag

Zaterdagmiddag 25 mei organiseren het Museon en Universiteit Leiden een bruisend festival vol cultuur en wetenschap: Caribbean Ties. Een informele en afwisselende middag over het Caribisch gebied en haar inwoners, toen en nu. Met o.a. korte lezingen, workshops, speeddating met Caribische archeologen, Caribische food & product stands, muziek en een talkshow.

Tijdens het event zal ook de expositie Caribbean Ties worden geopend; een zaaltentoonstelling over de oorspronkelijke inwoners van het Caribisch gebied en hun invloed op hedendaagse samenlevingen, zowel in de Caribische regio als in Nederland. Deze expositie is gebaseerd op grootschalig en actueel archeologisch onderzoek (ERC-Nexus1492) van Universiteit Leiden. Bijzonder is dat deze expositie ook op maar liefst elf (!) locaties in de Caribische regio gelijktijdig te bezichtigen is. Het Museon is de enige plek in Europa waar deze tentoonstelling te zien is.

Gedurende het festival zijn er twee plenaire momenten waar u zich, in verband met de beperkte zaalcapaciteit, voor moet aanmelden. De rest van het festival is vrij toegankelijk.

• 13:30 – 14:30 uur            Korte lezingen + live-performances (deels in het Engels)
  • 16:30 – 17:30 uur            Talkshow ‘Wat betekent Caribisch zijn voor jou?’ (in het Nederlands)