Congres/symposium

Scheltema
Marktsteeg 1
2312 CS Leiden

From small steps to big changes: enhancing the learning experience together

Hoe pakken we onderwijsvernieuwing samen aan? Welke stappen gaan we nemen? Hoe kunnen studenten actief participeren in het onderwijs? Tijdens de tweede editie van het universiteitsbrede onderwijsfestival op donderdag 9 mei 2019 brengen we kennis en ervaring over het ontwerpen en uitvoeren van activerend onderwijs bij elkaar. De samenwerking tussen docenten en studenten krijgt daarbij speciale aandacht.

Keynote spreker Professor Ian Cook (Universiteit van Exeter) vertelt samen met zijn studente Zahra Ali hoe hij studenten actief betrekt in onderzoek naar maatschappelijke vraagstukken en in het ontwerpen van MOOCs. De studenten doen daarbij niet alleen kennis maar ook veel nieuwe vaardigheden op. Ian’s bevlogen onderwijs wordt door zowel studenten als collega’s zeer gewaardeerd. In 2017 werd hij onderscheiden door de Royal Geographical Society.

Tijdens het festival wisselen plenaire sessies en workshops elkaar af om inspiratie op te doen en concrete tips voor het eigen onderwijs uit te wisselen. Zo zijn er mogelijkheden om tijdens proeflessen te ervaren hoe docenten activerend onderwijs in de praktijk toepassen. Om in Open Spaces verdiepende discussies te voeren met sprekers, medewerkers en studenten. En om in verschillende sessies voorbeelden te delen over de ambities van Learning@LeidenUniversity, waaronder skills, oriëntatie op de arbeidsmarkt en technologie in onderwijs.

Programma

Tijdens het festival zijn er volop mogelijkheden om in verschillende workshops, presentaties, studentenpanels, proeflessen en sessies met de sprekers kennis en ervaringen rondom activerend onderwijs te delen en verdiepen. De voertaal deze dag is Engels. Bekijk het volledige programma op de Engelstalige website.

Kom ook en meld je aan!

Iedereen die geïnteresseerd is in onderwijsvernieuwing is van harte welkom. Deel het programma met (mede-)studenten en/of collega's en kom ook!

Meld je hier aan!