Congres/symposium

Kamerlingh Onnes Gebouw
Steenschuur 25
2311 ES Leiden

Het European Higher Education Society (EAIR) organiseert jaarlijks een internationale conferentie om het beleid, onderzoek en praktijk van het hoger onderwijs bijelkaar te brengen. Van 25 tot 28 augustus 2019 vindt in Leiden de 41ste EAIR-conferentie plaats in het Kamerling Omnes Gebouw (KOG).

Responsibility of Higher Education Systems: What? Why? How?

De politiek, de samenleving, de economie en de wetenschap stellen verschillende vragen aan de instellingen voor hoger onderwijs. Men doet een beroep op de verantwoordelijkheid van universiteiten en hogescholen om te innoveren en te werken aan de transfer van (nieuwe) kennis, technologie, en ideeën. Maar wat houdt die verantwoordelijkheid in?

In tien tracks bespreken we de verantwoordelijkheid van het hoger onderwijs:

1. Governance and the Responsible University
  2. Responsible Management

3. Quality Management for Responsible Higher Education

4. Responsible Teaching & Learning

5. Responsibility of (Applied) Research

6. Institutional Research for Responsibility

7. Responsibility of Higher Education for Society and Labour Market

8. Responsibility for Internationalisation

9. Responsibility for Continuing Professional Development

10. Responsibility for an Innovative Future

Doelgroep

De conferentie is door iedereen te bezoeken. Wetenschappelijk en ondersteunend personeel, bestuurders van universiteiten, hogescholen, overheden en non-profitorganisaties uit Europese landen, maar ook deelnemers uit de Aziatische en Amerikaanse continenten kunnen zich inschrijven voor de conferentie.

Kosten

Wilt u zich inschrijven voor de conferentie, dan zijn daar kosten aan verbonden.

Aanmelden op eairweb.org