College

Enkelvoudige regressie

maandag 4 november 2019
Toelichting
De tijd die vermeld staat omvat verzamelen, het college en nagesprek. Maximaal 15 bezoekers.
Serie
Maand van het Open Onderwijs
Pieter de la Court
Wassenaarseweg 52
2333 AK Leiden
SC01

Sarah Plukaard behandelt in dit college de inferentiële statistiek, methoden van onderzoek en het kritisch beschouwen van gepubliceerd werk in de context van pedagogiek. Studenten leren in hoorcolleges en practica een pakket aan vaardigheden die ook in andere wetenschappelijke gebieden en zelfs daarbuiten zeer waardevol zijn. Zo staan media vaak bol van statistieken die je met een wetenschappelijk analytische bril veel beter op waarde kunt schatten.

In dit college maken de studenten kennis met lineaire regressie, een statistische analyse die aan de basis staat van een veel breder scala aan complexe analyses. De studenten worden zo verbeeldend mogelijk stap voor stap door de wiskundige achtergrond van deze analyse heen geleid.

Vragen die aan bod komen zijn: Hoe kun je woordenschat voorspellen op basis van leeftijd? Hoe goed is deze voorspelling? Kun je hiermee iets zeggen over alle kinderen in Nederland? En waar houdt het voorspellen op?

Aanwezige LTA-fellow: Suzanne Mol
Contactpersoon voor meer informatie: Nadira Saab

Dit college wordt verzorgd in het kader van november Maand van het Open Onderwijs.

Inschrijving voor dit college is gesloten.