College

Europees Recht: de EU-interne markt

maandag 18 november 2019
Toelichting
Maximaal 15 bezoekers. De tijd die vermeld staat omvat het verzamelen, het college en het nagesprek.
Serie
Maand van het Open Onderwijs
Gorlaeus Collegezalengebouw
Einsteinweg 55
2333 CC Leiden
4/5

Hoe creëer je een interne markt in de EU, zodat goederen en diensten vrij van de ene lidstaat naar de andere lidstaat kunnen, maar zonder lidstaten onnodig in de weg te zitten? Of nog ingewikkelder, hoe garandeer je vrij verkeer van mensen, met alle complicaties als ziekte, arbeidsongeschiktheid, kinderen en echtscheidingen of criminaliteit die mensen nu eenmaal met zich meebrengen (dit in tegenstelling tot kaas en bier)? Dit vak kijkt naar hoe de interne markt van de EU werkt, en dit college kijkt in het bijzonder naar goederen en personen.

Aanwezige LTA-fellow: Joni Reef
Contactpersoon voor meer informatie: Nadira Saab

Dit college wordt verzorgd in het kader van november Maand van het Open Onderwijs.

De inschrijving voor dit college is gesloten.

Aanmeldformulier