College

Programmeermethoden in Python

donderdag 14 november 2019
Toelichting
De tijd die vermeld staat omvat verzamelen, het college en nagesprek. Maximaal 15 bezoekers
Serie
Maand van het Open Onderwijs
Huygens
Niels Bohrweg 2
2333 CA Leiden
211/214

Programmeren is een belangrijke vaardigheid bij veel studies van de faculteit W&N. In het bijzonder natuurlijk bij de opleiding Informatica. Programmeeronderwijs geven is in vele opzichten uitdagend, bijvoorbeeld omdat zowel conceptuele aspecten als praktische vaardigheden moeten worden aangeleerd. Tevens zijn de verschillen in niveau per opleiding in Nederland enorm. De ene student heeft nog nooit geprogrammeerd terwijl er ook studenten zijn die al 10 jaar goed programmeeronderwijs gevolg hebben.

Felienne Hermans gebruikt in haar colleges 'live coding', waarbij tijdens het college in real-time wordt geprogrammeerd. Ook maakt ze gebruik van didactische methoden als 'flipping the classroom', om zo de hoorcolleges zo goed mogelijk af te stemmen op de precieze wensen en struikelblokken van de studenten.

Aanwezige LTA-fellow: Frank Takes
Contactpersoon voor meer informatie: Nadira Saab

Dit college wordt verzorgd in het kader van november Maand van het Open Onderwijs.

De inschrijving voor dit college is VOL en gesloten.