Kunst en Cultuur | 444-activiteit

Juliana van Stolberglaan 1
2595 CA Den Haag
Arnold Schönbergzaal, KC

Genieten in kerst- en galasfeer

Op de Universiteit Leiden lopen 75 bijzonder getalenteerde studenten rond die naast hun academische studie het talenttraject Practicum Musicae aan het Koninklijk Conservatorium volgen. Op maandag 16 december kunt u tijdens een sprankelend Kerstgala genieten van deze multitalenten. Verschillende solisten, kwartetten en duo’s trakteren u op heerlijke romantische werken, op subtiele barok, maar ook op onversneden jazz. En dat is niet alles. Ook het gloednieuwe Practicum Musicae Orkest (PMO) zal voor u spelen. In een gevarieerd programma brengen deze talentvolle studenten u een onvergetelijk Kerstconcert!

Practicum Musicae

De musici volgen allen het Practicum Musicae programma, een driejarig talenttraject waarbij studenten van de Universiteit Leiden naast hun wetenschappelijke studie ook nog eens studeren bij (inter)nationale topdocenten aan het Koninklijk Conservatorium. Een unieke combinatie dus!

Academy of Creative and Performing Arts (ACPA)

Het Practicum Musicae is een van de programma’s van de Academy of Creative and Performing Arts (ACPA). ACPA is een onderzoeksinstituut van de Faculteit der Geesteswetenschappen aan de Universiteit Leiden en verbindt kunst en kennis. ACPA verzorgt artistiek onderzoek en onderwijs in de kunsten – niet alleen muziek maar ook beeldende kunst.  Het is een samenwerking van de Universiteit Leiden met de Hogeschool der Kunsten Den Haag.

Het PMO

Het Practicum Musicae Orkest is onlangs opgericht als platform voor Practicum Musicae studenten om met elkaar samen te spelen, maar ook voor andere musici die zich willen aansluiten. Het orkest staat onder leiding van Aafko Boonstra, PM-student Directie.

Chic en gratis

Het concert is gratis toegankelijk. In de pauze kunt u een drankje kopen aan de bar, of Bring-your-own: neem uw eigen fles bubbels en lekkere hapjes mee. Voor dit feestelijke concert mag u uiteraard chique gekleed komen. Wij rollen de rode loper voor u uit.

Entree is gratis en reserveren is niet nodig.

Practicum Musicae Kerstconcert