Teaching different perspectives “Global Histories of WWII”

maandag 13 januari 2020
Academiegebouw
Rapenburg 73
2311 GJ Leiden
Faculteitskamer Rechtsgeleerdheid

LTA Lunchlezing

Met het project “Crossfire of Empires: Global Histories of WWII” wil Ethan Mark zijn studenten de tweede wereldoorlog te bezien vanuit meerdere, zeer uiteenlopende perspectieven en zich hierdoor te verplaatsen in de visie van de ander en in hun eigen perspectief.

Op deze manier laat hij zien hoe je complexe onderwerpen kun onderwijzen aan een diverse groep studenten van verschillende disciplinaire en regionale achtergronden.

Ethan neem ons mee in de ontwikkeling van zijn project: het tekstboek en de bijbehorende website die hij samen met docenten van andere universiteiten in de wereld heeft ontwikkeld. Zowel good practices, inspirerende ideeën als valkuilen en lessons learned komen aan de orde.

Door zijn eigen passie voor het onderwijs en door de verschillende perspectieven op een moeilijk onderwerp te laten zien wil Ethan studenten inspireren hun eigen passie te ontdekken en hen kritisch te leren beschouwen. Hij laat zien hoe hij zijn eigen onderzoek vormgeeft en dat de verhalen die wij vertellen mede bepalen hoe we de wereld beschouwen en begrijpen.

De lunchlezing wordt in het Engels gegeven.

De Lunchlezing is een initiatief van de Leiden Teachers' Academy (LTA) en bedoeld voor docenten die hun onderwijs willen verbeteren. Voor broodjes wordt gezorgd. Inschrijven is nodig in verband met de catering en kan tot en met 8 januari 2020.