Annie Romein-Verschoorlezing: Instagram als spandoek

Rapenburg 73
2311 GJ Leiden
Groot Auditorium

Milou Deelen start de ARV-lezing met het begin van haar feministische strijd: het filmpje dat zij maakte tegen slutshaming. Ze vertelt over haar studententijd bij het studentencorps Vindicat in Groningen, waarom ze dit fi lmpje maakte, welke reacties ze daar (vooral op social media) op kreeg, en welke impact dit had op haar leven.

Daarna gaat ze in op haar werk in de journalistiek, en de feministische onderwerpen die ze daarin op persoonlijke wijze aankaart: straatintimidatie, free the nipple, seksuele vrijheid, gedeelde verantwoordelijkheid van anticonceptie, huiselijk geweld, en #MeToo.

Milou Deelen is één van de pioniers in het feminisme van nu in de generatie jonge feministen. Waar strijden zij voor en wat zijn verschillen en overeenkomsten met het feminisme van vroeger? De rol van social media in het nieuwe feminisme is in het huidige tijdperk niet te onderschatten, waarin jonge feministen zoals Deelen Instagram gebruiken als hun spandoeken.

Referent: Mieke Verloo, hoogleraar Politicologie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen en Permanent Fellow aan het Institute for Human Sciences in Wenen.

Aanmelden niet nodig.

Annie Romein-Verschoorlezing: Instagram als spandoek