Cursus | Webinar

maandag 6 april 2020

Data Responsibility & Privacy in Afstandsonderwijs

For: Docenten, educational support staff, Data Protection Officers

Panelists: Joanna van de Merwe (Privacy & Protection Lead, Centre for Innovation) & Ricardo Catalan (Data Protection Officer, Administration and Central Services)
Moderator: Josje Spierings (Centre for Innovation)

In dit webinar zal een paneldiscussie gehouden worden met Privacy & Protection Lead van het Centre for Innovation, Joanna van der Merwe, en een van de Data Protection Officers van de Universiteit Leiden, Ricardo Catalan. Zij zullen best practices delen over hoe rekening te houden met privacybelangen bij het lesgeven op afstand.

Beide experts zullen enkele van de meest gestelde vragen van docenten uit de afgelopen weken beantwoorden. Ook zal je te horen krijgen waar je verder advies kan vinden en vragen en zorgen kan neerleggen tijdens de komende periode van afstandsonderwijs.

Registratie is niet nodig, meld je gewoon aan via: https://smart.newrow.com/#/room/wvb-710

Voor aanvullende vragen kun je contact opnemen via het Helpdesk Portal.

Onderwijsondersteunende Webinars

Het Centre for Innovation en het ICLON organiseren webinars ter ondersteuning van online onderwijs. De webinars vinden plaats van 16  tot en met 27 maart, eventueel tot en met april. Webinars worden dagelijks om 13:00 uur gepland en bieden informatie en beantwoorden vragen over technische en didactische behoeften voor online onderwijs. Ze staan open voor alle docenten en medewerkers van de Universiteit Leiden. Dit webinar wordt in het Engels gehouden.

Richtlijnen

Let op de volgende richtlijnen, zodat iedereen een positieve webinar-ervaring heeft:

• We starten stipt om 13.00 uur, geen “Leids kwartiertje”. Te laat betekent dat je de introductie misloopt en het verhaal moeilijker te volgen is.
  • Maak 5 minuten voor de starttijd verbinding, zodat je de audio en webcam kunt testen. Controleer ook je browser: Kaltura Live Room werkt het beste in Chrome.
  • Controleer je achtergrond in verband met je privacy. Zorg ervoor dat er niets zichtbaar is via de webcam dat je niet wilt laten zien.
  • Zijn er andere mensen thuis? Laat ze weten dat je in gesprek bent en dat je niet gestoord wilt worden.
  • Vergeet niet dat het webinar zich zal richten op didactiek om docenten te ondersteunen. Andere vragen die niet worden beantwoord kun je stellen aan de ISSC-helpdesk.

Heb je problemen met audio of video?

• Log uit en log opnieuw in.
  • Overweeg om een ander apparaat te gebruiken (als je aan het telefoneren bent, schakel over naar een computer of omgekeerd).
  • Controleer je internetverbinding.
  • Controleer je browser. Kaltura Live Room werkt het beste in Chrome.
  • Neem contact op met de ISSC-helpdesk als het probleem zich blijft voordoen.