Educatieve podcasting

dinsdag 31 maart 2020

Onderwijsondersteunende webinars

Het Centre for Innovation en het ICLON organiseren webinars ter ondersteuning van online onderwijs. De webinars vinden plaats van 16  tot en met 27 maart, eventueel tot en met april. Webinars worden dagelijks om 13:00 uur gepland en bieden informatie en beantwoorden vragen over technische en didactische behoeften voor online onderwijs. Ze staan open voor alle docenten en medewerkers van de Universiteit Leiden.

Dit webinar wordt in het Engels gehouden.

Registratie is niet nodig, meld je gewoon aan via: https://smart.newrow.com/#/room/wvb-710

Voor aanvullende vragen kun je contact opnemen via het Helpdesk Portal.

Educatieve podcasting

Voor: docenten

Door: Joasia van Kooten (Centre for Innovation) en Remco Breuker (Professor Korea Studies)

Podcasts kunnen een aanwinst zijn voor het online lesgeven, omdat ze flexibiliteit bieden op een manier die een live room of video niet kan. Als docent kun je vrij eenvoudig je eigen podcasts opnemen, zelfs met je mobiele telefoon. Podcasting kan een deel van de prestatiedruk van een live video wegnemen en het is een flexibel medium voor studenten omdat ze altijd en overal kunnen luisteren en geen beeldscherm nodig hebben.

Tijdens dit webinar zal Joasia van Kooten (Centre for Innovation) ideeën uitwisselen over verschillende podcastformaten en hoe je aan de slag kunt gaan met podcasting. Remco Breuker (hoogleraar Korea Studies aan de universiteit) laat zien hoe hij podcasts voor het onderwijs gebruikt en waarom hij podcasting aanbeveelt. Zijn K-pod (genomineerd voor de beste podcast van 2019 (categorie nieuws/ politiek - BNR) geeft achtergrondinformatie over nieuws over Noord- en Zuid-Korea. Remco maakt ook podcastcolleges voor zijn masterstudenten.

Richtlijnen

Let op de volgende richtlijnen, zodat iedereen een positieve webinar-ervaring heeft:

• We starten stipt om 13.00 uur, geen “Leids kwartiertje”. Te laat betekent dat je de introductie misloopt en het verhaal moeilijker te volgen is.
  • Maak 5 minuten voor de starttijd verbinding, zodat je de audio en webcam kunt testen. Controleer ook je browser: Kaltura Live Room werkt het beste in Chrome.
  • Controleer je achtergrond in verband met je privacy. Zorg ervoor dat er niets zichtbaar is via de webcam dat je niet wilt laten zien.
  • Zijn er andere mensen thuis? Laat ze weten dat je in gesprek bent en dat je niet gestoord wilt worden.
  • Vergeet niet dat het webinar zich zal richten op didactiek om docenten te ondersteunen. Andere vragen die niet worden beantwoord kun je stellen aan de ISSC-helpdesk.

Heb je problemen met audio of video?

• Log uit en log opnieuw in.
  • Overweeg om een ander apparaat te gebruiken (als je aan het telefoneren bent, schakel over naar een computer of omgekeerd).
  • Controleer je internetverbinding.
  • Controleer je browser. Kaltura Live Room werkt het beste in Chrome.
  • Neem contact op met de ISSC-helpdesk als het probleem zich blijft voordoen.