Cursus | Webinar

Flipping the Classroom met Online onderwijs

vrijdag 27 maart 2020

Onderwijsondersteunende webinars

Het Centre for Innovation en het ICLON organiseren webinars ter ondersteuning van online onderwijs. De webinars vinden plaats van 16  tot en met 27 maart, eventueel tot en met april. Webinars worden dagelijks om 13:00 uur gepland en bieden informatie en beantwoorden vragen over technische en didactische behoeften voor online onderwijs. Ze staan open voor alle docenten en medewerkers van de Universiteit Leiden.

Dit webinar wordt in het Engels gehouden.

Registratie is niet nodig, meld je gewoon aan via: https://smart.newrow.com/#/room/wvb-710

Voor aanvullende vragen kun je contact opnemen via het Helpdesk Portal.

Flipping the Classroom met Online onderwijs

Voor: docenten

Door: Daan Romein (ICLON)

Dit webinar behandelt:

• Maken en gebruiken van effectieve kennisclips
  • Studenten voorbereiden voorafgaand aan de online les
  • Bespreken van de inhoud van de voorbereiding
  • Inbouwen van interactie om studenten betrokken en gemotiveerd te houden

In dit webinar bespreken we hoe je je reguliere college kunt omzetten in een meer compacte versie, inclusief interactieve elementen om je studenten gemotiveerd en betrokken te houden door ze vooraf het college te laten voorbereiden (flipping the classroom).

Dit is geen technisch webinar waarin tools en software worden besproken.
De verwachting is dat je op zijn minst enige ervaring hebt met het gebruik van Kaltura Live add-ons zoals break-out rooms, screensharing, whiteboards etc. Bereid je van te voren voor, zodat het webinar zich kan richten op het delen van ideeën en het beantwoorden van elkaars vragen.

Richtlijnen

Let op de volgende richtlijnen, zodat iedereen een positieve webinar-ervaring heeft:

• We starten stipt om 13.00 uur, geen “Leids kwartiertje”. Te laat betekent dat je de introductie misloopt en het verhaal moeilijker te volgen is.
  • Maak 5 minuten voor de starttijd verbinding, zodat je de audio en webcam kunt testen. Controleer ook je browser: Kaltura Live Room werkt het beste in Chrome.
  • Controleer je achtergrond in verband met je privacy. Zorg ervoor dat er niets zichtbaar is via de webcam dat je niet wilt laten zien.
  • Zijn er andere mensen thuis? Laat ze weten dat je in gesprek bent en dat je niet gestoord wilt worden.
  • Vergeet niet dat het webinar zich zal richten op didactiek om docenten te ondersteunen. Andere vragen die niet worden beantwoord kun je stellen aan de ISSC-helpdesk.

Heb je problemen met audio of video?

• Log uit en log opnieuw in.
  • Overweeg om een ander apparaat te gebruiken (als je aan het telefoneren bent, schakel over naar een computer of omgekeerd).
  • Controleer je internetverbinding.
  • Controleer je browser. Kaltura Live Room werkt het beste in Chrome.
  • Neem contact op met de ISSC-helpdesk als het probleem zich blijft voordoen.