Cursus | Webinar

Het inwerken van je studenten voor online onderwijs

dinsdag 24 maart 2020

Onderwijsondersteunende webinars

Het Centre for Innovation en het ICLON organiseren webinars ter ondersteuning van online onderwijs. De webinars vinden plaats van 16  tot en met 27 maart, eventueel tot en met april. Webinars worden dagelijks om 13:00 uur gepland en bieden informatie en beantwoorden vragen over technische en didactische behoeften voor online onderwijs. Ze staan open voor alle docenten en medewerkers van de Universiteit Leiden.

Dit webinar wordt in het Engels gehouden.

Registratie is niet nodig, meld je gewoon aan via: https://smart.newrow.com/#/room/wvb-710

Voor aanvullende vragen kun je contact opnemen met: c4iremoteteaching@sea.leidenuniv.nl

Het inwerken van je studenten voor online onderwijs

Voor: docenten

Dit webinar behandelt de algemene zaken rondom online onderwijs en beantwoordt vragen zoals:

• Hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn studenten samenwerken?
  • Met welke sociale aspecten moet ik rekening houden?
  • Hoe voldoe ik aan verwachtingsmanagement

Probeer voordat we beginnen deze video's te bekijken:

Richtlijnen

Let op de volgende richtlijnen, zodat iedereen een positieve webinar-ervaring heeft:

• We starten stipt om 13.00 uur, geen “Leids kwartiertje”. Te laat betekent dat je de introductie misloopt en het verhaal moeilijker te volgen is.
  • Maak 5 minuten voor de starttijd verbinding, zodat je de audio en webcam kunt testen. Controleer ook je browser: Kaltura Live Room werkt het beste in Chrome.
  • Controleer je achtergrond in verband met je privacy. Zorg ervoor dat er niets zichtbaar is via de webcam dat je niet wilt laten zien.
  • Zijn er andere mensen thuis? Laat ze weten dat je in gesprek bent en dat je niet gestoord wilt worden.
  • Vergeet niet dat het webinar zich zal richten op pedagogie om docenten te ondersteunen. Technische vragen die niet worden beantwoord kun je stellen aan de ISSC-helpdesk, voor pedagogische vragen kun je terecht bij c4iremoteteaching@sea.leidenuniv.nl.

Heb je problemen met audio of video?

• Log uit en log opnieuw in.
  • Overweeg om een ander apparaat te gebruiken (als je aan het telefoneren bent, schakel over naar een computer of omgekeerd).
  • Controleer je internetverbinding.
  • Controleer je browser. Kaltura Live Room werkt het beste in Chrome.
  • Neem contact op met de ISSC-helpdesk als het probleem zich blijft voordoen.