Hoe werkt Kaltura Live Room?

woensdag 18 maart 2020

Onderwijsondersteunende webinars

Het Centre for Innovation en het ICLON organiseren webinars ter ondersteuning van online onderwijs. De webinars vinden plaats van 16  tot en met 27 maart, eventueel tot en met april. Webinars worden tweemaal per dag om 13:00 en 20:00 uur gepland en bieden informatie en beantwoorden vragen over technische en didactische behoeften voor online onderwijs. Ze staan open voor alle docenten en medewerkers van de Universiteit Leiden.

Registratie is niet nodig, meld je gewoon aan via: https://smart.newrow.com/#/room/wvb-710
Dit webinar wordt in het Engels gehouden.

Voor aanvullende vragen kun je contact opnemen met: c4iremoteteaching@sea.leidenuniv.nl

Hoe werkt Kaltura Live Room?

Voor: docenten en medewerkers

Dit webinar behandelt algemene technische ondersteuning voor Kaltura Live Room en beantwoordt vragen zoals:

• Hoe werkt Kaltura Live Room?
  • Hoe ga je om met verwachtingen?
  • Hoe maak je je sessie interactief?

Richtlijnen

Let op de volgende richtlijnen, zodat iedereen een positieve webinar-ervaring heeft:

• We starten stipt om 13.00 uur of 20.00 uur, geen “Leids kwartiertje”. Te laat betekent dat je de introductie misloopt en het verhaal moeilijker te volgen is.
  • Maak 5 minuten voor de starttijd verbinding, zodat je de audio en webcam kunt testen. Controleer ook je browser: Kaltura Live Room werkt het beste in Edge, Chrome en Firefox.
  • Controleer je achtergrond in verband met je privacy. Zorg ervoor dat er niets zichtbaar is via de webcam dat je niet wilt laten zien.
  • Zijn er andere mensen thuis? Laat ze weten dat je in gesprek bent en dat je niet gestoord wilt worden.
  • Vergeet niet dat het webinar zich zal richten op pedagogie om docenten te ondersteunen. Technische vragen die niet worden beantwoord kun je stellen aan de ISSC-helpdesk, voor pedagogische vragen kun je terecht bij c4iremoteteaching@sea.leidenuniv.nl.

Heb je problemen met audio of video?

• Log uit en log opnieuw in.
  • Overweeg om een ander apparaat te gebruiken (als je aan het telefoneren bent, schakel over naar een computer of omgekeerd).
  • Controleer je internetverbinding.
  • Controleer je browser. Kaltura Live Room werkt het beste in Edge, Chrome en Firefox.
  • Neem contact op met de ISSC-helpdesk als het probleem zich blijft voordoen.