Cursus | Webinar

Vraag en antwoord: tools voor de ondersteuning bij online onderwijs

woensdag 1 april 2020

Onderwijsondersteunende webinars

Het Centre for Innovation en het ICLON organiseren webinars ter ondersteuning van online onderwijs. De webinars vinden plaats van 16  tot en met 27 maart, eventueel tot en met april. Webinars worden dagelijks om 13:00 uur gepland en bieden informatie en beantwoorden vragen over technische en didactische behoeften voor online onderwijs. Ze staan open voor alle docenten en medewerkers van de Universiteit Leiden.

Dit webinar wordt in het Engels gehouden.

Registratie is niet nodig, meld je gewoon aan via: https://smart.newrow.com/#/room/wvb-710

Voor aanvullende vragen kun je contact opnemen via het Helpdesk Portal.

Vraag en antwoord: tools voor de ondersteuning bij online onderwijs

Voor: docenten

Door: Karel Roos (ICLON)

Dit webinar behandelt algemene technische ondersteuning met verschillende digitale tools en beantwoordt vragen zoals:

• Online tools en GDPR
  • Wat je moet weten voordat je online tools gebruikt
  • Leerdoelen, leerinhoud en didactische aanpak als uitgangspunt
  • Beschikbare online tools van de Universiteit Leiden (peer review, discussiëren, videoproductie, etc.)
  • overzicht van andere online tools bij Surf NL
  • Handige bronnen als startpunt

Het webinar begint met een korte presentatie en daarna laten we de deelnemers hun vragen stellen in een Q&A sessie.

Richtlijnen

Let op de volgende richtlijnen, zodat iedereen een positieve webinar-ervaring heeft:

• We starten stipt om 13.00 uur, geen “Leids kwartiertje”. Te laat betekent dat je de introductie misloopt en het verhaal moeilijker te volgen is.
  • Maak 5 minuten voor de starttijd verbinding, zodat je de audio en webcam kunt testen. Controleer ook je browser: Kaltura Live Room werkt het beste in Chrome.
  • Controleer je achtergrond in verband met je privacy. Zorg ervoor dat er niets zichtbaar is via de webcam dat je niet wilt laten zien.
  • Zijn er andere mensen thuis? Laat ze weten dat je in gesprek bent en dat je niet gestoord wilt worden.
  • Vergeet niet dat het webinar zich zal richten op didactiek om docenten te ondersteunen. Andere vragen die niet worden beantwoord kun je stellen aan de ISSC-helpdesk.

Heb je problemen met audio of video?

• Log uit en log opnieuw in.
  • Overweeg om een ander apparaat te gebruiken (als je aan het telefoneren bent, schakel over naar een computer of omgekeerd).
  • Controleer je internetverbinding.
  • Controleer je browser. Kaltura Live Room werkt het beste in Chrome.
  • Neem contact op met de ISSC-helpdesk als het probleem zich blijft voordoen.