Universiteit Leiden

nl en

Lezing | online

Corona statistics, Corona uncertainty

Datum
donderdag 7 mei 2020
Tijd
Bezoekadres
Virtuele collegezaal NGL

Bij het bepalen van het beleid in deze Corona-crisis laat de Nederlandse regering zich leiden door wat de experts zeggen. Maar hoe betrouwbaar zijn de conclusies die deze topexperts trekken met de modernste wiskundige modellen? In een online lezing voor Natuurwetenschappelijk Gezelschap Leiden legt emeritus hoogleraar Mathematische statistiek Richard Gill uit hoe de voorspellingen van het RIVM tot stand komen. En met welke modelgebreken moeten we rekening houden.

Deze lezing zal in het Engels zijn, bekijk de Engelse pagina voor meer informatie en de aanmeldlink.

Natuurwetenschappelijk Gezelschap Leiden in tijden van Corona

In een serie van korte, hoogwaardige online lezingen vertellen Leidse wetenschappers vanuit hun eigen expertise over verschillende aspecten van de coronacrisis. Sluit elke twee weken op donderdagavond om 19:45 aan in de virtuele collegezaal van het NGL!

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.