Cursus | Webinar

woensdag 15 april 2020

Q&A Tools for Online Testing

Voor: docenten, onderwijs ondersteuners

Hosts: Anne-Martine Gielis, ICTO-coördinator FWN and Anna Bejamins, Onderwijskundig adviseur ICT en onderwijs FGW

Tijdens dit webinar krijgt u tips & tricks over de mogelijkheden om op de platforms Blackboard, Brightspace, Ans en Remindo online te testen.

We gaan in op vragen als:

• Welke vraagtypes kun je gebruiken voor (zogenaamde gesloten) vragen?
  • Hoe kun je een toets opzetten die past bij je examen situatie (zoals de maximale examenduur, randomisering van vragen)
  • Waar u meer informatie of ondersteuning kunt krijgen op uw faculteit om u te helpen met digitaal testen.

Het webinar bestaat uit een korte presentatie gevolgd door vraag en antwoord.

Registratie is niet nodig, meld je gewoon aan via: https://smart.newrow.com/#/room/wvb-710

Voor aanvullende vragen kun je contact opnemen via het Helpdesk Portal.

Onderwijsondersteunende Webinars

Het Centre for Innovation en het ICLON organiseren webinars ter ondersteuning van online onderwijs. De webinars vinden plaats van 30 maart tot en met 9 april, eventueel tot en met april. Webinars worden dagelijks om 13:00 uur gepland en bieden informatie en beantwoorden vragen over technische en didactische behoeften voor online onderwijs. Ze staan open voor alle docenten en medewerkers van de Universiteit Leiden. Dit webinar wordt in het Engels gehouden.

Webinars zullen worden opgenomen om het personeel van de Universiteit Leiden te trainen in het kader van onderwijs op afstand. Als u niet wil worden opgenomen, zet dan uw camera a.u.b. niet aan tijdens de webinar. Na het webinar wordt de opname geplaatst in het Video Portal. De opname zal beschikbaar zijn tot 31 maart 2022. Deze opnames kunnen indien nodig gebruikt worden voor verdere scholing.

Richtlijnen

Let op de volgende richtlijnen, zodat iedereen een positieve webinar-ervaring heeft:

• We starten stipt om 13.00 uur, geen “Leids kwartiertje”. Te laat betekent dat je de introductie misloopt en het verhaal moeilijker te volgen is.
  • Maak 5 minuten voor de starttijd verbinding, zodat je de audio en webcam kunt testen. Controleer ook je browser: Kaltura Live Room werkt het beste in Chrome.
  • Controleer je achtergrond in verband met je privacy. Zorg ervoor dat er niets zichtbaar is via de webcam dat je niet wilt laten zien.
  • Zijn er andere mensen thuis? Laat ze weten dat je in gesprek bent en dat je niet gestoord wilt worden.
  • Vergeet niet dat het webinar zich zal richten op didactiek om docenten te ondersteunen. Andere vragen die niet worden beantwoord kun je stellen aan de ISSC-helpdesk.

Heb je problemen met audio of video?

• Log uit en log opnieuw in.
  • Overweeg om een ander apparaat te gebruiken (als je aan het telefoneren bent, schakel over naar een computer of omgekeerd).
  • Controleer je internetverbinding.
  • Controleer je browser. Kaltura Live Room werkt het beste in Chrome.
  • Neem contact op met de ISSC-helpdesk als het probleem zich blijft voordoen.