Het community gevoel opbouwen in online cursussen

vrijdag 29 mei 2020

Onderwijsondersteunende webinars

Het Centre for Innovation en het ICLON organiseren webinars ter ondersteuning van online onderwijs.

Registratie is niet nodig, meld je gewoon aan via: https://smart.newrow.com/#/room/wvb-710

Voor aanvullende vragen kun je contact opnemen via het Helpdesk Portal.

Het community gevoel opbouwen in online cursussen

Voor: docenten en onderwijsondersteuners

Hosts: Dr. José Mogollón & Dr. Stefano Cucurachi, Institute of Environmental Sciences (CML) & Daan Romein (ICLON)

Voorkennis: Niet nodig

Taal: Dit webinar wordt in het Engels gehouden.

Online lesgeven tijdens corona-tijden kan uitdagend zijn, vooral als het gaat om het contact met studenten en het bieden van een omgeving die student-docent en student uitwisselingen goed mogelijk maakt. Er zijn veel dingen die je online niet kunt doen. Toch kunnen we de voordelen van online tools inzetten om een virtuele community te creëren door middel van interactieve hoorcolleges, zelfsturend leren en het bieden van een platform voor directe online discussies als wel activiteiten "buiten de klas".

Dit webinar geeft enkele voorbeelden uit onze huidige cursus, System Earth (circa 70 studenten) van de MSc Industrial Ecology. We gebruiken de online omgeving om een community te creëren waar studenten zich betrokken voelen en tegelijkertijd zorgen wij voor de nodige adempauzes (denk aan bijvoorbeeld online meditatie en muziek playlists….) die de alledaagse en vermoeidheid van het staren naar schermen helpen doorbreken.

Richtlijnen

Let op de volgende richtlijnen, zodat iedereen een positieve webinar-ervaring heeft:

• We starten stipt om 13.00 uur, geen “Leids kwartiertje”. Te laat betekent dat je de introductie misloopt en het verhaal moeilijker te volgen is.
  • Maak 5 minuten voor de starttijd verbinding, zodat je de audio en webcam kunt testen. Controleer ook je browser: Kaltura Live Room werkt het beste in Chrome.
  • Controleer je achtergrond in verband met je privacy. Zorg ervoor dat er niets zichtbaar is via de webcam dat je niet wilt laten zien.
  • Zijn er andere mensen thuis? Laat ze weten dat je in gesprek bent en dat je niet gestoord wilt worden.
  • Vergeet niet dat het webinar zich zal richten op didactiek om docenten te ondersteunen. Andere vragen die niet worden beantwoord kun je stellen aan de ISSC-helpdesk.

Heb je problemen met audio of video?

• Log uit en log opnieuw in.
  • Overweeg om een ander apparaat te gebruiken (als je aan het telefoneren bent, schakel over naar een computer of omgekeerd).
  • Controleer je internetverbinding.
  • Controleer je browser. Kaltura Live Room werkt het beste in Chrome.
  • Neem contact op met de ISSC-helpdesk als het probleem zich blijft voordoen.