Cursus | Webinar

donderdag 4 juni 2020

Kennisclip maken stap 1: voorbereiding

Voor: docenten en onderwijsondersteuners
Host: Daan Romein, Team Leader Professional Development, ICLON & Sebas Muñoz, Videographer, Centre for Innovation

Voorkennis nodig? Deelnemers dienen een vraag/onderwerp voor te bereiden die ze willen behandelen in hun video.

(Gratis) inschrijven via: https://fd24.formdesk.com/universiteitleiden/form529

In deze workshop laten we zien hoe je een begin kunt maken met het produceren van video’s voor je onderwijs. Het maken van video’s kost veel tijd en energie en het is daarom belangrijk om een goed plan te maken. Dit betekent ook dat je moet bedenken hoe je je video in je onderwijs wilt implementeren. In deze workshop zal er tijd zijn om aan je eigen product te werken. Het is daarom belangrijk dat je voor aanvang van deze workshop voor jezelf al een onderwerp of hoofdvraag voor je video hebt bedacht.

De volgende vragen zullen worden beantwoord:

• Waarom video’s maken?
  • Hoe kan ik mijn video in mijn onderwijs implementeren?
  • Welke formats zijn er?
  • Wat heb ik nodig om zelf video’s te maken?

In deze workshop zal je werken aan een (visueel) script, de blauwprint voor de video die je later gaat opnemen. Een tweede workshop kan worden gepland om te leren een video op te nemen die gebaseerd is op je script.

Kan je niet wachten? Kijk dan eens rond op de Leidse video toolkit, waar je al veel tips & tricks kunt vinden over het maken van video's voor je onderwijs.

Voor aanvullende vragen kun je contact opnemen via het Helpdesk Portal.

Onderwijsondersteunende Webinars

Webinars over remote teaching voor alle docenten en medewerkers.

Het Centre for Innovation en het ICLON organiseren samen met faculteiten webinars ter ondersteuning van online onderwijs. Een keer per week worden webinars gehouden over relevante onderwerpen rond online onderwijs medewerkers en docenten van de Universiteit Leiden. Webinars bieden up-to-date informatie en beantwoorden technische en didactische vragen   rond online onderwijs. Ze staan open voor alle docenten en medewerkers van de Universiteit Leiden. Dit webinar wordt om inclusiviteit redenen in het Engels gehouden.

Webinars zullen worden opgenomen om het personeel van de Universiteit Leiden te trainen in het kader van onderwijs op afstand. Als u niet wil worden opgenomen, zet dan uw camera a.u.b. niet aan tijdens de webinar. Na het webinar wordt de opname geplaatst in het Video Portal. De opname zal beschikbaar zijn tot 31 maart 2022. Deze opnames kunnen indien nodig gebruikt worden voor verdere scholing.

Je kunt eerdere onderwerpen vinden en webinars opnieuw bekijken via het Remote Teaching kanaal op het videoportaal.

Richtlijnen

Let op de volgende richtlijnen, zodat iedereen een positieve webinar-ervaring heeft:

• We starten stipt, geen “Leids kwartiertje”. Te laat betekent dat je de introductie misloopt en het verhaal moeilijker te volgen is.
  • Maak 5 minuten voor de starttijd verbinding, zodat je de audio en webcam kunt testen. Controleer ook je browser: Kaltura Live Room werkt het beste in Chrome.
  • Controleer je achtergrond in verband met je privacy. Zorg ervoor dat er niets zichtbaar is via de webcam dat je niet wilt laten zien.
  • Zijn er andere mensen thuis? Laat ze weten dat je in gesprek bent en dat je niet gestoord wilt worden.
  • Vergeet niet dat het webinar zich zal richten op didactiek om docenten te ondersteunen. Andere vragen die niet worden beantwoord kun je stellen aan de ISSC-helpdesk.

Heb je problemen met audio of video?

• Log uit en log opnieuw in.
  • Overweeg om een ander apparaat te gebruiken (als je je telefoon gebruikt, schakel dan over naar een computer of omgekeerd).
  • Controleer je internetverbinding.
  • Controleer je browser. Kaltura Live Room werkt het beste in Chrome.
  • Neem contact op met de ISSC-helpdesk als het probleem zich blijft voordoen.