Universiteit Leiden

nl en

Webinar: Privacy en de coronacrisis

Datum
donderdag 25 juni 2020
Tijd
Bezoekadres
Online

In de laatste bijeenkomst van de cyclus Corona & Noodtoestand staat privacy gerelateerd aan de coronacrisis centraal. Om de coronacrisis het hoofd te bieden, moeten burgers hun gedrag overal aanpassen. Deze aanpassing is niet alleen nodig in de publieke ruimte, maar vooral ook thuis. Afhankelijk van hoe noodmaatregelen vorm krijgen, kan dit betekenen dat de overheid ingrijpt achter de voordeur. Daarnaast hebben grote technologiebedrijven aangeboden (geanonimiseerde) gegevens te delen met overheden om inzicht te krijgen in hoe overheidsmaatregelen het gedrag van burgers beïnvloeden. De implicaties van de coronamaatregelen en het delen van (geanonimiseerde) gegevens voor het (grondwettelijk) recht op privacy staan in deze vierde bijeenkomst centraal.

Kijk hier voor meer informatie en aanmelding.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.