Healthy University Week 2020: alle activiteiten op dinsdag 27 oktober

dinsdag 27 oktober 2020
Online

Hier vind je een overzicht van alle activiteiten die op dinsdag 27 oktober georganiseerd worden.

08:00-08:45 Power Yoga (NL+ ENG)

Deze krachtige en dynamische vorm van yoga versterkt en versoepelt je spieren. Er is veel aandacht voor een goede houding en tot slot een welverdiende ontspanning.

Schrijf je in!

09:00-09:20 Koffie corner (NL+ ENG)

Naast je vaste werkplek , mis je in deze periode ook het dagelijkse contact met collega’s. Menselijk contact is erg belangrijk in je dagelijks werk en contact houden met anderen komt je werk ten goede. Uit veel onderzoek blijkt daarnaast dat sociale steun ook belangrijk is tegen stressklachten. Mensen met een sterk sociaal netwerk hebben een hogere levensverwachting en betere weerstand tegen ziekten. Tijdens de Healthy University Week 2020 organiseren wij de Kaltura Koffiebreaks. Een leuke manier om onder het genot van een kopje koffie of thee met bekende en/of nieuwe collega’s het gesprek aan te gaan. Houd je van netwerken? Ben je nieuw aan de Universiteit Leiden of het LUMC? Of wil je gewoon even klesten? Gebruik de Kaltura Koffiebreaks om je netwerk te vergroten of nieuwe mensen te leren kennen.

Schrijf je in en ontvang de link voor deelname

09:30-10:30 Mindfuness workshop (ENG)

Deze workshop wordt gegeven in het Engels. Voor meer informatie: ga naar de Engelstalige pagina

Schrijf je in!

09:30-11:00 Workshop: Communiceren en contacthouden tijdens coronacrisis (NL)

Juist in deze tijd van meer afstand tot elkaar, is het enorm van belang om als leidinggevende te blijven investeren in de relatie met de medewerkers. Communicatie en in contact blijven met elkaar is erg belangrijk en heel waardevol. Hoe kan je als leidinggevende omgaan met deze specifieke situatie? Met de specifieke zorgen die er zijn, onduidelijkheid, onzekerheid en angst bij medewerkers? In deze workshops delen we hiervoor een aantal praktische en waardevolle tips.

Wees er snel bij! Wij hebben maar plaats voor 100 deelnemers!

Schrijf je in!

10:00-10:20 Office work-out (NL+ ENG)

Een korte pauze om je nek, rug en schouders los te maken, de doorbloeding een boost te geven en om je spieren te versterken. Daarna kan je weer vol energie aan de slag.

Schrijf je in!

10:30-11:30 Workshop: Feiten en fabels over voeding (NL)

Voeding is hot. De media staat er bol van. Wat moeten uw medewerkers geloven? Zijn koolhydraten en gluten slecht? Zijn "superfoods" echt zo goed? Door tegensprekende berichten in de media zien mensen door de bomen het bos niet meer en wordt voeding omgeven door allerlei bewuste regels en emoties, die afleiden van de hoofdzaken. Deze workshop geeft zicht op waar het vooral om draait, wanneer de medewerkers willen profiteren van voeding voor hun gezondheid. Feiten worden benoemd en fabels worden ontkracht.

Schrijf je in!

12:00-13:00 Digitale lunchsessie: Hoe je toch rust vindt als je werk nooit af is (NL)

Velen van ons hebben op dit moment het gevoel in een rijdende trein te zitten waar ze niet kunnen uitstappen, zeker in de huidige situatie. Maar de huidige situatie houdt voorlopig nog aan. En dit gevoel is voor een aantal van ons toch ook niet nieuw. Hoe zorg je er nu voor dat je toch even uit die rijdende trein stapt? Om prioriteiten, kaders te stellen en keuzes te maken? Om vervolgens met meer rust weer in de trein te stappen. Misschien op een ander tempo, in ieder geval met meer focus passend bij jouw unieke situatie. Kiki Vreeling zal je tijdens deze digitale lunchsessie aan het denken zetten over jouw rijdende trein èn de uitstapmogelijkheden.

Schrijf je in!

14:30-15:30 Workshop: Your energy level (EN)

Schrijf je in!

15:00-15:45 Cool, calm and collected! Addressing work pressure at Leiden University -Postdocs- (ENG)

Wees er snel bij! Wij hebben maar plaats voor 6 deelnemers!

Schrijf je in!

16:00-17:00 HU Talks (NL)

Tijdens de Healthy University Week 2020 hebben we inspirerende sprekers uitgenodigd om in maximaal 15 minuten "de presentatie van hun leven" te geven over hun gebied van expertise, over een bepaald project, of iets waarvan zij vinden dat het een idee is dat verspreid moet worden. Deze Healthy University Talks bevatten geen zware theoretische kost, maar worden zo toegankelijk mogelijk gemaakt. Men probeert begrip en bewustzijn te kweken en toepassingen van de wetenschap te laten zien die kunnen bijdragen aan onze gezondheid. In 1 uur tijd zullen vier medewerkers van de Universiteit Leiden en het LUMC presenteren en is er ruimte voor vragen. Benieuwd naar de thema’s? Klik dan door en schrijf je in!

1. De invloed van ‘blurred boundaries’ op leefstijl en geluk. (Helen Pluut)
    Helen Pluut is universitair hoofddocent en werkt bij de afdeling Bedrijfswetenschappen van de Leiden Law School
  2. Coronakilo’s en stress-sigaretten: hoe kun je een gezonde leefstijl wél volhouden? (Veronica Janssen)
    Veronica Janssen is medisch psycholoog en werkzaam als Assistant Professor en GZ-psycholoog in het LUMC.
  3. Voeding binnen het LUMC: puur & gevarieerd (Jacqueline van Stijn)
    Jacqueline van Stijn is manager Zorgservices & Voeding bij LUMC
  4. Gezonde leefstijl in het LUMC (Douwe Atsma)
    Douwe Atsma werkt als cardioloog in het LUMC.

Schrijf je in!

17:00-17:45 Club Battle (NL + ENG)

Ook wel bekend als Tae Bo. Een training geïnspireerd op bewegingen van diverse vechtsporten.