Universiteit Leiden

nl en

Healthy University Week 2020: alle activiteiten op donderdag 29 oktober

Datum
donderdag 29 oktober 2020
Tijd
Bezoekadres
Online

Hier vind je een overzicht van alle activiteiten die op donderdag 29 oktober georganiseerd worden.

08:00-08:45 Yin Yoga (NL + ENG)

Een rustige vorm van yoga waarin houdingen enkele minuten vastgehouden worden zodat de spieren kunnen ontspannen. Een fijne lichaamsbeweging voor wie veel zit. 

Schrijf je in!

09:00-09:20 Koffie corner (NL + ENG)

Naast je vaste werkplek , mis je in deze periode ook het dagelijkse contact met collega’s. Menselijk contact is erg belangrijk in je dagelijks werk en contact houden met anderen komt je werk ten goede. Uit veel onderzoek blijkt daarnaast dat sociale steun ook belangrijk is tegen stressklachten. Mensen met een sterk sociaal netwerk hebben een hogere levensverwachting en betere weerstand tegen ziekten. Tijdens de Healthy University Week 2020 organiseren wij de Kaltura Koffiebreaks. Een leuke manier om onder het genot van een kopje koffie of thee met bekende en/of nieuwe collega’s het gesprek aan te gaan. Houd je van netwerken? Ben je nieuw aan de Universiteit Leiden of het LUMC? Of wil je gewoon even klesten? Gebruik de Kaltura Koffiebreaks om je netwerk te vergroten of nieuwe mensen te leren kennen.

Schrijf je in en ontvang de link voor deelname!

09:30-11:00 Workshop: Signaleren en herkennen van psychische klachten’ voor leidinggevenden (NL)

Dit webinar reikt leidinggevenden meer kennis, handvatten en instrumenten op het gebied van psychische klachten. Een verbeterde kennis van psychische klachten, een verbeterd inzicht in ontstaansoorzaken en bijbehorende signalen en meer mogelijkheden om hier op de juiste wijze mee om te gaan zal het welzijn en de productiviteit van medewerkers verhogen en het verzuim verlagen. Het webinar kent over het algemeen een interactief karakter en gaat over gezonde mensen die, om wat voor reden dan ook, gedurende langere of kortere tijd, en in meer of minder ernstige mate, psychische klachten ontwikkelen. 

Wees er snel bij! Wij hebben maar plaats voor 100 deelnemers!

Schrijf je in!

10:00-10:20 Office work-out (NL + ENG)

Een korte pauze om je nek, rug en schouders los te maken, de doorbloeding een boost te geven en om je spieren te versterken. Daarna kan je weer vol energie aan de slag. 

Schrijf je in!

10:30-11:30 Workshop: Vitaal naar je werk (NL)

In deze workshop wordt volop aandacht gegeven aan een vitale houding en meer beweging. Ideaal voor werknemers met een zittende functie en/of computerwerk. Veel lichamelijke klachten, die veroorzaakt worden door zittend werk of een zittende levensstijl, kunnen door houdingscorrectie verminderd worden. Deze enerverende workshop, waarin theorie en praktijk samenkomen, is ideaal voor  RSI-preventie, voor de verbetering van schouder-, nek-, rug- en computer gerelateerde klachten. 

Wees er snel bij! Wij hebben maar plaats voor 20 deelnemers!

Schrijf je in!

12:00-13:00 Digitale lunchsessie: Hoe het placebo effect kan bijdragen aan je gezondheid en een gezonde leefstijl (NL)

Andrea Evers is hoogleraar gezondheidspsychologie aan de Universiteit Leiden en een uitmuntend academicus, die fundamenteel onderzoek verbindt met klinische toepassingen. Zij leidt een innovatief, grensoverschrijdend onderzoeksprogramma en wordt gezien als een wereldexpert op het terrein van placebo-effecten bij lichamelijke klachten. Andrea combineert ontdekkingen uit diverse vakgebieden, zoals psychobiologie, psychopathologie, biomedische wetenschappen en neurowetenschappen, tot nieuwe inzichten. In deze digitale lunchsessie zal zij toelichten hoe het placebo effect kan bijdragen aan je gezondheid en een gezonde leefstijl.

Schrijf je in!

14:00-14:45 Cool, calm and collected! Addressing work pressure at Leiden University -Lecturers, Assistant/Associate/Full professors- (ENG)

Deze workshop wordt gegeven in het Engels. Voor meer informatie: ga naar de Engelstalige pagina. 

Wees er snel bij! Wij hebben maar plaats voor 6 deelnemers! 

Schrijf je in!

14:30-15:30 Workshop: Stress Less (ENG)

Deze workshop wordt gegeven in het Engels. Voor meer informatie: ga naar de Engelstalige pagina

Wees er snel bij! Wij hebben maar plaats voor 20 deelnemers! 

Schrijf je in!

15:00-15:45 Cool, calm and collected! Addressing work pressure at Leiden University -Lecturers, Assistant/Associate/Full professors- (ENG)

Deze workshop wordt gegeven in het Engels. Voor meer informatie: ga naar de Engelstalige pagina

Wees er snel bij! Wij hebben maar plaats voor 6 deelnemers! 

Schrijf je in!

15:30-16:30 Mindfulness workshop (NL)

De workshop richt zich op kennismaking (of opfrissing) van mindfulness voor de gewone nuchtere medewerker. Er wordt een mooie combinatie gemaakt tussen theorie en praktijk, waarbij er genoeg ruimte overblijft voor het waarom. Want waarom zou je nou eigenlijk je dagelijkse taken willen onderbreken om jezelf te vervelen met helemaal niets? 

Na het bijwonen van deze workshop heb je: 

  • kennis over wat er bedoeld wordt met mindfulness 
  • inzicht in de effecten van mindfulness 
  • geoefend met een aantal korte, laagdrempelige oefeningen 
  • inspiratie opgedaan over hoe je zelf mindfulness kunt toepassen 

Wees er snel bij! Wij hebben maar plaats voor 20 deelnemers!

Schrijf je in!

17:00-17:45 Hip-hop (NL + ENG)

Dans zoals in een videoclip. De choreografie van deze stoere dans wordt stapje voor stapje aangeleerd.  

Schrijf je in!

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.