Healthy University Week 2020: alle activiteiten op woensdag 28 oktober

woensdag 28 oktober 2020
Online

Hier vind je een overzicht van alle activiteiten die op woensdag 28 oktober georganiseerd worden.

08:00-08:45 Tai chi (NL+ ENG)

Soepele staande bewegingen op het ritme van de ademhaling. Word kalmer in je hoofd door de aandacht naar je lichaam te verplaatsen.

Schrijf je in!

09:00-09:20 Koffie corner (NL + ENG)

Naast je vaste werkplek , mis je in deze periode ook het dagelijkse contact met collega’s. Menselijk contact is erg belangrijk in je dagelijks werk en contact houden met anderen komt je werk ten goede. Uit veel onderzoek blijkt daarnaast dat sociale steun ook belangrijk is tegen stressklachten. Mensen met een sterk sociaal netwerk hebben een hogere levensverwachting en betere weerstand tegen ziekten. Tijdens de Healthy University Week 2020 organiseren wij de Kaltura Koffiebreaks. Een leuke manier om onder het genot van een kopje koffie of thee met bekende en/of nieuwe collega’s het gesprek aan te gaan. Houd je van netwerken? Ben je nieuw aan de Universiteit Leiden of het LUMC? Of wil je gewoon even klesten? Gebruik de Kaltura Koffiebreaks om je netwerk te vergroten of nieuwe mensen te leren kennen.

Schrijf je in en ontvang de link voor deelname!

10:00-10:20 Office work-out (NL+ ENG)

Een korte pauze om je nek, rug en schouders los te maken, de doorbloeding een boost te geven en om je spieren te versterken. Daarna kan je weer vol energie aan de slag.

Schrijf je in!

10:30-11:30 Workshop: Facts and myths about food (ENG)

Deze workshop wordt gegeven in het Engels. Voor meer informatie: ga naar de Engelstalige pagina

Wees er snel bij! Wij hebben maar plaats voor 20 deelnemers!

Schrijf je in!

12:00-13:00 Digitale lunchsessie: Twintigerstwijfels & Dertigersdilemma’s - Keuzestress, sociale vergelijking en zingevingsvragen (NL)

Nienke Wijnants is psycholoog, loopbaanadviseur en schrijver. Ze werd bekend met haar bestseller Het dertigersdilemma, over de loopbaan- en levensvragen van millennials. In deze workshop krijg je allereerst inzicht in de twijfels en dilemma’s waar je als twintiger en dertiger mee te maken krijgt. Waar komen die keuzestress, het streven naar dat perfecte plaatje en die zingevingsvragen nu precies vandaan. Vervolgens krijg je tips en tools aangereikt om hier iets mee te doen. Nienke inspireert je om juist in deze hectische, uitdagende periode weerstand te bieden aan sociale druk, om bewuster keuzes te maken en vanuit eigen overtuiging het leven te leiden wat bij jou past.

Schrijf je in!

14:30-15:30 Workshop: Eet ik gezond? (NL)

Tijdens deze workshop vergroten we het bewustzijn en de kennis over gezonde voeding. Door de praktische adviezen en het zelf te ervaren, zullen uw medewerkers bewuster gaan nadenken over hun eetgewoontes en nieuwe producten uit gaan proberen. Een aantal onderwerpen zijn: Wat is gezonde voeding en waar moet ik op letten? Hoe lees ik een etiket? Omdat tussendoortjes vaak een valkuil zijn, wordt er een boeiend tussendoortjesspel gespeeld. Kleine aanpassingen maken een groot verschil!

Wees er snel bij! Wij hebben maar plaats voor 20 deelnemers!

Schrijf je in!

16:00-16:45 Bodyshape (NL + ENG)

Een full body work-out. Tijdens het cardio gedeelte train je je hart en longen en tijdens het kracht gedeelte je buik, billen en benen.