Universiteit Leiden

nl en

Cursus

Public Affairs Programma: Pakket Politiek Sensitief in Public Affairs

Datum
maandag 30 november 2020 - dinsdag 15 december 2020
Bezoekadres
Schouwburgstraat
Schouwburgstraat 2
2511 VA Den Haag

Omschrijving

Als u invloed wilt uitoefenen binnen het openbaar bestuur, moet u het spel om de publieke zaak beheersen. In het pakket Politiek sensitief in PA leert u de formele en informele spelregels kennen en gaat u op zoek naar de belangen van uw gesprekspartners. Of dat nu ambtenaren, bestuurders, journalisten of burgers zijn. Woordkeus, timing, en zicht op de procedures en de verhoudingen zijn daarbij allemaal van belang. Daarom verbreedt u in dit pakket zowel uw kennis en inzicht als uw vaardigheden om invloed uit te kunnen oefenen.

Module 1: Zicht op mijzelf en mijn positie in het spel om de publieke zaak

Deze module starten we vanuit onszelf. We werken gedurende het gehele pakket met Insights Discovery.  Binnen de overheid is dit het meest gebruikte model voor het in kaart brengen van voorkeursstijlen in gedrag. U maakt zelf een persoonlijk profiel aan. Door dit profiel krijgt u meer zelfinzicht en het biedt eveneens een herkenbare taal om te verbinden en beïnvloeden in de publieke wereld. We verkennen daarnaast de ‘spelwereld’ van het openbaar bestuur. U leert de weg kennen en doorgrondt de logica in de handelwijze van de andere spelers.

Module 2: Meer impact door politiek sensitief opereren

De tweede module gaat u vooral zelf aan de slag door te oefenen met politiek sensitief gedrag. We werken aan individuele casussen. Om de inzichten uit de eerste module te completeren gebruiken we het model van stijlen van besturen. Op praktisch niveau behandelen we de do’s en don’ts. Met een trainingsacteur oefent u vervolgens diverse beïnvloedingsmogelijkheden en gaat u op zoek naar wat voor u de beste manier is om bestuurders te beïnvloeden.

Meer informatie

Voor meer informatie klik hier.

Meer informatie over het pakket Politiek Sensitief in PA

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.