Congres/symposium

Eindejaarsseminar Empirical Legal Studies

vrijdag 11 december 2020
Online

Ben je nieuwsgierig naar wat voor soort empirisch-juridisch onderzoek jouw collega’s op de faculteit doen? Grijp dan deze kans om hiervan op de hoogte te raken en kom naar het eindejaarsseminar van Empirical Legal Studies.

In het kader van het Sectorplan Rechtsgeleerdheid organiseert de onderzoeksgroep van het speerpunt Empirical Legal Studies op vrijdag 11 december een seminar met presentaties over rechtswetenschappelijk onderzoek waarbij empirische methoden gebruikt worden. De nadruk zal liggen op het belang van Empirical Legal Studies voor het recht. Ter afsluiting zal er gelegenheid zijn voor alle deelnemers om informeel kennis te maken met de sprekers en met elkaar, vragen te stellen en ideeën uit te wisselen.

14.00-14.15                Welkom en opening door Helen Pluut

14.15-15.00                Presentatie door Jouke Tegelaar: ‘Experimenteel onderzoek naar een                                                       eenvoudiger verklaringsformulier bij derdenbeslag’

15.00-15.15                Pauze

15.15-16.00                Presentatie door Niek Strohmaier en Jessie Pool: ‘Empirisch                                                                       onderzoek binnen het bestuurdersaansprakelijkheidsrecht’

16.00-16.30               Afsluiting en informele kennismaking

Aanmelding

De voertaal van het seminar is Nederlands. Alle onderzoekers aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid zijn van harte welkom. Graag wel uiterlijk woensdag 9 december aanmelden bij Sofia de Jong (s.w.m.de.jong@law.leidenuniv.nl). Zij zal vervolgens de link toesturen die nodig is om toegang tot het seminar te krijgen.

We kijken ernaar uit jou bij dit seminar te mogen verwelkomen!