Universiteit Leiden

nl en

Congres/symposium

Week of Indonesia-Netherlands Education and Research

Datum
dinsdag 24 november 2020 - donderdag 26 november 2020
Bezoekadres
Online

Van 24 t/m 26 november vindt de eerste editie van de Week of Indonesia-Netherlands Education and Research (WINNER) plaats, middels een digitaal platform. Op 24-26 november zullen drie uur per dag in het teken staan de Indonesisch-Nederlandse samenwerking.

Indonesië en Nederland kennen veel gebieden van wetenschappelijke en educatieve samenwerking. NWO, de Nederlandse Ambassade in Jakarta, de Indonesian Science Foundation (LIPI), KNAW, de Indonesian Young Academy of Sciences (ALMI) en Nuffic Neso Indonesië organiseren samen WINNER om deze lange samenwerking te vieren, uit te breiden en te verdiepen. Het voornemen is dat WINNER een jaarlijks terugkerende conferentie zal worden waar onderzoekers, beleidsmakers, en maatschappelijke stakeholders uit Indonesië en Nederland worden uitgenodigd om onderzoeksresultaten te presenteren en met elkaar in gesprek te gaan over hoe de samenwerking tussen Nederland en Indonesië in wetenschap en onderwijs kan worden versterkt, wat de wederzijdse prioriteiten zijn, best practices te delen, en nieuwe connecties te maken.

Het thema “Achieving the SDGs: from Knowledge to Practice” blijft onveranderd en zal breed worden geïnterpreteerd. Nederlandse en Indonesische instellingen worden benaderd om vanuit een interdisciplaire, kennisketenbrede blik sessies te organiseren op de verschillende thema’s van samenwerking. Daarnaast zal er ruimte zijn voor sessies die op de aanpak van onderwijs en onderzoek ingaan, zoals interdisciplinaire samenwerking, publiek-private samenwerking, en living labs. Een gedetailleerd programma volgt.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met indonesia-nl@nwo.nl.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.