Universiteit Leiden

nl en

Alumni-activiteit | Interview

Haagsch college: Revolusi - In gesprek met David Van Reybrouck

Datum
maandag 25 januari 2021
Tijd
Bezoekadres
Online

Zaal
Online

Speciaal voor Leidse alumni biedt Haagsch college korting op hun eerstvolgende activiteit: Een online interview met David van Reybrouck door Thomas van Zijl.

Vijf jaar onderzoek

David Van Reybrouck beschrijft in zijn nieuwste boek Revolusi hoe de Indonesische onafhankelijkheidsstrijd niet alleen Indonesië en Nederland raakte, maar ook hoe deze strijd de hele wereld veranderde. De Belgische schrijver werkte vijf jaar lang aan zijn onderzoek. Hij interviewde bijna tweehonderd mensen, zoals de laatste nog levende getuigen van de onafhankelijkheidsstrijd. En ook in Nederland bracht zijn zoektocht veel nieuwe verhalen aan het licht. 

Vanuit poppodium Het Paard legt Van Reybrouck uit waarom hij nu op een andere manier kijkt naar de dekolonisatie van Indonesië en de rol van Nederland hierin. Welke lessen hebben zijn onderzoek hem geleerd? En hoe pak je zo’n gevoelig onderwerp aan als buitenstaander? 

Korting voor alumni

Tijdens een speciale livestream van Haagsch College gaat Van Reybrouck hierover in gesprek met Thomas van Zijl en met u als kijker thuis. Alumni van de Universiteit Leiden krijgen €2,50 korting op een ticket met de code: ALUMNIHCRB21! 

Reserveer hier uw ticket met korting

Over Van Reybrouck en Van Zijl

David Van Reybrouck studeerde archeologie en filosofie aan de universiteiten van Leuven en Cambridge en promoveerde in 2010 aan de Universiteit Leiden. Hij is schrijver van non-fictie, theater en poëzie. Zijn nieuwe boek Revolusi verscheen afgelopen november. Zijn grootste succes behaalde hij met Congo: Een geschiedenis, dat werd bekroond met de Libris Geschiedenisprijs 2010, de AKO Literatuurprijs 2010 en de Prix Médicis 2012. 

Thomas van Zijl studeerde Geschiedenis aan de Universiteit Leiden. Hij werkt als presentator bij Haagsch College en bij BNR Nieuwsradio.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.