Universiteit Leiden

nl en

Cursus

Online bijeenkomst nieuwe docenten (gestart sept 2020-jan 2021)

Datum
woensdag 3 februari 2021
Tijd
Bezoekadres
Online (Kaltura Live Room)

Deelname

Nieuwe docenten zijn van harte uit voor de online introductiebijeenkomst nieuwe docenten op woensdag 3 februari van 13.00-14.30 in Kaltura Live Room. Tijdens de bijeenkomst is er veel gelegenheid om vragen te stellen en ervaringen te delen. Ook komen activerende (online) werkvormen aan bod.

Wil je deelnemen aan deze introductiebijeenkoms?

  1. Stuur een e-mail aan Annebeth Simonz a.simonsz@hum.leidenuniv.nl 
  2. Ter voorbereiding op de introductiebijeenkomst zouden we willen vragen of je een korte opdracht kunt maken. Bekijk de volgende module over activerende werkvormen: https://rise.articulate.com/share/IPdYESYAVbjLwVR2NNNM02VnToJ0g86P#/. Bekijk de module en kies twee werkvormen uit die je wil gaan gebruiken in je onderwijs in het tweede semester. We gaan bespreken hoe je deze werkvormen zou kunnen inzetten. Ook zullen we online werkvormen bespreken.

De link naar Kaltura live room voor de introductiebijeenkomst op 3 februari is als volgt:

https://smart.newrow.com/#/room/mdi-518

Mocht je niet kunnen op 3 februari omdat je college moet geven, stuur dan een e-mail naar Annebeth Simonz a.simonsz@hum.leidenuniv.nl . Mocht je nog vragen hebben, aarzel niet om contact op te nemen

Programma woensdag 3 februari van 13.00-14.30

  1. Introductie en kennismaking  --- 15 minuten
  2. Opdracht activerende werkvormen (online – in break out rooms – 20 minuten
  3. Vragenrondje -  10 minuten

Pauze – 10 minuten 

  1. Online Didactiek – 15 minuten
  2. Ecole -  hoe kan Ecole u helpen bij het gebruik van technische middelen  en online toetsing – 20 minuten

Module nieuwe docenten

We hebben ook een algemene online module ontwikkeld voor nieuwe docenten (met dank aan Marlous Dekker). De algemene module voor nieuwe docenten biedt allerlei informatie over doceren aan de Faculteit Geesteswetenschappen die je op elk moment kunt raadplegen. Voorlopig is de module alleen nog in het Engels beschikbaar. De module is beschikbaar via deze link: https://rise.articulate.com/share/c6Z07vKxf1xYeXOmlg7vbRHDX7Ytcrzn

In de module vind je informatie over hoe ons onderwijs is georganiseerd, je krijgt praktische tips voor het ontwerpen en uitvoeren van onderwijs en we leggen uit hoe we jouw ontwikkeling als docent faciliteren. De module bevat links naar webpagina’s, facultaire afdelingen en collega’s die voor jullie interessant zijn. We hopen dat deze module helpt bij een goede start aan onze faculteit.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.