Universiteit Leiden

nl en

Debat

Het spel & de macht: online paneldiscussie na de verkiezingen

Datum
donderdag 18 maart 2021
Tijd
Bezoekadres
Online
Verkiezingsuitslagen op televisie

Rondom de Tweede Kamerverkiezingen van 17 maart organiseert het Centrum voor Nederlandse Politiek en Bestuur (CNPB) van de Universiteit Leiden twee live webinars. Voorafgaand aan de verkiezingen gaan experts op dinsdag 9 maart in gesprek met elkaar en de deelnemers over de partijen, verkiezingsprogramma’s, protest & politiek, voorkeursstemmen en de campagne. De dag na de verkiezingen (donderdag 18 maart) maken we de voorlopige balans op: wie zijn de winnaars en verliezers, en welke gevolgen heeft dit voor de formatie? Of valt de impact van de verkiezingen überhaupt mee en zal de echte besluitvorming plaatsvinden onder invloed van belangengroepen? En hoe kunnen we deze verkiezingen duiden in vergelijking met eerdere verkiezingen?

Studenten, universitaire medewerkers en overige geïnteresseerden zijn van harte welkom om deel te nemen aan deze twee webinars. U kunt zich voor elk van de bijeenkomsten aanmelden via onderstaande link en ontvangt dan een link om deel te nemen aan het Zoom webinar.

Panel donderdag 18 maart, 12:00-13:30 uur

Moderator: Dr. Bastiaan Rijpkema

Aanmelden (vooraf) voor webinar 18 maart

Zoom

Het spel & de macht, vóór de verkiezingen

Webinar dinsdag 9 maart 2021

Het spel & de macht, ook te beluisteren

Podcast

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.