Universiteit Leiden

nl en

Cursus

Leergang Diversiteit & Inclusie

Datum
donderdag 11 maart 2021 - vrijdag 9 april 2021
Bezoekadres
Schouwburgstraat
Schouwburgstraat 2
2511 VA Den Haag

Omschrijving

Diversiteit staat steeds vaker hoog op de agenda van publieke organisaties. Het gaat dan om het bevorderen van diversiteit en inclusiviteit.

De situatie bij het oude laten is geen optie. Toenemende complexiteit van maatschappelijke vraagstukken dwingt overheidsorganisatie tot actie. Maar dat blijkt de afgelopen jaren makkelijker gezegd dan gedaan. Hoe bereid je mensen voor op de veranderende samenleving? Hoe stimuleer je een inclusieve cultuur in de organisatie? En hoe houd je deze in stand?

Organisaties beschouwen diversiteit en inclusie steeds meer als strategische meerwaarde, maar het lukt mondjesmaat deze meerwaarde in de praktijk te brengen. Met het binnenhalen van diversiteit zijn we er nog lang niet. De verschillen tussen medewerkers worden nauwelijks ingezet en de stap naar een inclusieve cultuur is vaak moeilijk. Organisaties hebben nog slecht zicht op wat effectieve interventies zijn, en er is een grote groep die de urgentie van het thema (nog) niet voelt.

Een succesvolle aanpak en inbedding van het thema binnen de organisatie vraagt een strategische insteek en aandacht voor inclusief leiderschap: Het stimuleren van ruimte voor verschillen is geen eenvoudige opgave.

In de leergang gaat u zelf aan de slag met actuele dilemma’s. Hoe krijgt u de organisatie in beweging? Hoe gaat u om met weerstand? Waar liggen de kansen en hoe omzeilt u de valkuilen? En hoe kunt u verandering in gedrag tot stand brengen en daarmee bijdragen aan een inclusieve cultuur?

Deze leergang is vol op deze data. Je kunt je nog wel inschrijven voor de zomer of najaarseditie van 2021. Meer informatie vind je hier.

Module 1: Donderdag 11 en vrijdag 12 maart 2021 (9-17 uur)
Module 2: Donderdag 8 en vrijdag 9 april 2021 (9-17 uur)

Locatie: Universiteit Leiden, Schouwburgstraat 2, Den Haag.

De kosten bedragen € 1.950 per deelnemer, inclusief: literatuur en lunches tijdens de programmadagen.

U ontvangt na het volgen van de leergang het bijbehorende certificaat van het Centre for Professional Learning, Faculteit Governance and Global Affairs - Universiteit Leiden.

Leergang Diversiteit & Inclusie

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.