Universiteit Leiden

nl en

Lezing

Evaluatie WIV2017 - en nu?

Datum
dinsdag 6 april 2021
Tijd
Bezoekadres
Online

Nationale veiligheid en privacy. Nergens manifesteert de spanning tussen deze belangen zich zo duidelijk als in het werk van de AIVD en MIVD. Als gevolg van de recente evaluatie van de Wet op de Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten is in Nederland het debat hierover weer opgelaaid. Dit debat wordt vaak echter gevoerd met onvolledige of onjuiste informatie. De Koninklijke Vereniging ter Beoefening van de Krijgswetenschap (KVBK) brengt daarom op dinsdag 6 april 2021 vier belangrijke en goed geïnformeerde spelers bij elkaar die het debat vanuit diverse kanten belichten. 

In het gastcollege “Evaluatie van de WIV2017. En nu?”, dat plaats zal vinden in de vorm van een symposium, staat de omgang met bulkdatasets centraal. Directeur MIVD Generaal-majoor Jan Swillens gaat in gesprek met zijn mede-panelleden Prof. dr. Bart Jacobs en Prof. mr. dr. Jan-Jaap Oerlemans. De verschillende invalshoeken op de bevoegdheden en activiteiten van de Nederlandse inlichtingen- en veiligheidsdiensten staan garant voor een interessante en verrijkende dialoog.

Je kunt het gastcollege online volgen en er is gelegenheid om online je vragen te stellen.

Panel

Generaal-majoor drs. Jan Swillens is directeur van de Militaire Inlichtingen- en Veiligheidsdienst MIVD;

Professor dr. Bart Jacobs is hoogleraar Interdisciplinary Hub for Security, Privacy and Data Governance aan de Radboud Universiteit en lid van de Evaluatiecommissie;

Professor mr. dr. Jan-Jaap Oerlemans is bijzonder hoogleraar inlichtingen en recht aan de Universiteit Utrecht. Hij is tevens werkzaam als senior onderzoeker voor de Commissie van Toezicht op de Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten (CTIVD).

Het debat wordt gemodereerd door Paul Abels, Bijzonder Hoogleraar Governance of Intelligence and Security Services, FGGA, Universiteit Leiden

Programma

14:30     (Online) ontvangst

15:00     Aanvang, inleiding door moderator

15:10     Stelling D-MIVD

15:30     Reacties Panelleden

16:00     Samenvatting moderator

16:15     Q&A met paneldiscussie

17:05     Afronding

17:15     Einde

Kijk hier mee

Stel hier je vragen

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.