Universiteit Leiden

nl en

Lezing | Open Minded

eLaw Open Minded #5: 'Automating Chinese Justice'

Datum
donderdag 20 mei 2021
Tijd
Bezoekadres
Online MS Teams

Tijdens de 5e Open Minded-sessie van dit academiejaar presenteert Straton Papagianneas, promovendus aan de Universiteit Leiden, zijn onderzoek:

Het automatiseren van recht is een wereldwijd fenomeen. China is een voorloper in deze ontwikkelingen. In sneltempo hebben rechtbanken daar kunstmatige intelligentie, waaronder geautomatiseerde besluitvorming, in de rechterlijke procedures geïmplementeerd. In deze presentatie wordt eerst de context van het automatiseringsbeleid geschetst. Vervolgens wordt er gekeken naar de manier waarop de Chinese rechtbanken de verschillende systemen gebruiken. Ten slotte worden de normatieve implicaties die deze ontwikkelingen hebben op het recht besproken.
 
Open Minded is een lezingenreeks georganiseerd door eLaw (het Centrum voor Recht en Digitale Technologie), waarin professionals die werkzaam zijn op het gebied van recht en digitale technologieën worden uitgenodigd om hun onderzoek, perspectieven of lopende werkzaamheden te presenteren.
 
Iedereen is van harte welkom. Stuur een e-mail naar n.d.vosters@law.leidenuniv.nl om de uitnodiging en meeting link te ontvangen.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.