Universiteit Leiden

nl en

Leiderschap over grenzen heen | Leiden Leadership Lunch

Scoren mannelijke of vrouwelijke leidinggevenden beter bij medewerkers?

Datum
vrijdag 24 september 2021
Tijd
Toelichting
De lunchbijeenkomst is online bij te wonen via MS Teams. Meld je aan door je in te schrijven via het formulier. De link zal na inschrijving per mail verstuurd worden.
Bezoekadres
Wijnhaven
Turfmarkt 99
2511 DP Den Haag

De afgelopen decennia is het aantal vrouwelijke leidinggevenden sterk gestegen. Wat zeggen hun medewerkers over hen en hoe verschilt dat van medewerkers met een mannelijke leidinggevende? In deze Leiden Leadership Lunch bespreekt Max van Lent (Universitair docent Economie) de resultaten van recent verzamelde enquêtedata over leidinggevenden in de Nederlandse publieke sector. 
 
Bijna 60 procent van de medewerkers is tevreden met zijn of haar leidinggevende. Een op de zes is uitgesproken ontevreden. Vrouwelijke leidinggevenden scoren beter bij medewerkers dan mannelijke leidinggevenden. Dit geldt voor zowel mannelijke als vrouwelijke medewerkers, maar voor die laatste groep net wat sterker.

Reflectie

Tijdens de lunchbijeenkomst bespreekt Max van Lent (Universitair docent Economie) wat mogelijke redenen zijn voor deze bevindingen, en hoe dat verder onderzocht kan worden. Ook zal Tanachia Ashikali (Universiteit docent Bestuurskunde) een reflectie geven vanuit haar eigen onderzoek naar inclusief leiderschap. Na afloop zal er uiteraard ruimte zijn om het gesprek met elkaar aan te gaan. 

Reeks: Leiderschap over grenzen heen

In deze nieuwe reeks lunchbijeenkomsten 'Leiderschap over grenzen heen' nodigt het Leiden Leadership Centre collega's uit andere disciplines uit om in gesprek te gaan over leiderschap. Denk hierbij aan wetenschappers uit bijvoorbeeld de Economie, Psychologie, Politicologie en Bedrijfskunde. Ben jij of ken jij iemand die graag zijn/haar inzichten over leiderschap deelt en het gesprek hierover aan wilt gaan? Laat het ons weten via LLC@fgga.leidenuniv.nl 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.