Universiteit Leiden

nl en

Debat

Webinar 'De hoogste macht'

Datum
dinsdag 25 mei 2021
Tijd
Bezoekadres
Join Zoom Meeting, zie link onder het bericht.

In het Webinar ´De hoogste macht´ zullen auteurs van twee onlangs uitgebrachte boeken - die hieronder worden genoemd - de volgende vragen vragen bespreken. Welke ontwikkelingen spelen zich af in de relatie volksvertegenwoordiging-bestuur en zijn die nieuw? Om die te begrijpen kijken we naar het prestige van het ambt van volksvertegenwoordiger en dat van minister en naar de politiek-bestuurlijke cultuur en regententradities in Nederland. De auteurs Pim Waldeck, Mathijs van de Waardt, Bert Koopman en Wim Voermans leiden de vragen in, Lauren Lauret en Carla Hoetink verzorgen commentaar, waarna er discussie is met alle deelnemers onder leiding van Henk te Velde.


Aanleiding voor het Webinar is het recente verschijnen van Wim Voermans, Het land moet bestuurd worden. Machiavelli in de polder (Prometheus 2021) en Diederick Slijkerman en Henk te Velde (redactie), Slotakkoord. Het einde van politieke levens (Spectrum 2021). Aan Slotakkoord werkten verder mee Jan Postma, Pim Waldeck, Mathijs van de Waardt, Paul Consten, Han van Bree, Dirk Wolthekker, Margit van der Steen, Jan de Vetten en Bert Koopman.
Het webinar wordt georganiseerd door de auteurs, in samenwerking met de Universiteit Leiden (het Centrum voor Nederlandse Politiek en Bestuur en de onderzoeksgroep bij geschiedenis Politics, Culture and National Identities).

Voor meer informatie: margit.van.der.steen@huygens.knaw.nl

Om deel te kunnen nemen, klik hier voor de Zoommeeting.

Meeting ID: 646 4879 3760 Passcode: &BXqjmM4

Uitnodiging Webinar 'De hoogste macht'

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.