Universiteit Leiden

nl en

Workshop: versterken samenwerking Universiteit van Mexico (UNAM) en Leiden

Datum
dinsdag 11 mei 2021
Tijd
Bezoekadres
Online: platform wordt later bekend gemaakt

Internationale academische samenwerking

De rol van universiteiten is veranderd: eerst functioneerden universiteiten alleen als instellingen om kennis te vergaren, tegenwoordig hebben universiteiten ook een proactieve en probleemoplossende functie. Om deze functie te kunnen waarmaken bieden interdisciplinaire en internationaliseringkaders de mogelijkheid om de resultaten die universiteiten realiseren te verbeteren, versterken en op te waarderen. Zo kan internationale academische samenwerking mogelijkheden bieden voor uitwisseling, het creëren van nieuwe waardevolle kennis en capaciteitsopbouw binnen partnerinstellingen. De academische samenwerking tussen de Universiteit Leiden en de UNAM komt tot uitdrukking in de 113 gedeelde wetenschappelijke publicaties op het gebied van de natuurwetenschappen tussen 2010 en 2019. De verwachting is dat het aantal gemeenschappelijke resultaten zou kunnen verdubbelen als geesteswetenschappen, sociale wetenschappen en de co-tutoring van studenten ook meegeteld zouden worden.

Versterken van academische samenwerking

Aangenomen wordt dat een groot deel van de gedeelde initiatieven tot stand gekomen is door samenwerking tussen wetenschappers onderling. Op dit moment hebben de internationaliseringsbureaus van beide universiteiten elkaar als bevoorrechte partner erkend. Zo streven ze naar het versterken van academische samenwerking, zowel door het steunen van bestaande werkgroepen, als door het stimuleren van nieuwe samenwerkingen op basis van overeenkomstige wetenschappelijke interesses.

De workshop

De eerste workshop zal een informele ruimte creëren om nieuwe resultaten te delen die door de samenwerking tussen de beide instellingen bereikt zijn. Ook zal deze workshop de mogelijkheid bieden tot nieuwe samenwerking bij de volgende thema’s:
•    Sociale gelijkheid
•    Basiswetenschappen en duurzame ontwikkeling
•    Industriële duurzame ontwikkeling
•    Klimaatverandering
•    Vrede en rechtvaardigheid

Meld je aan voor de workshop

Op basis van dit aanmeldingsformulier worden de deelnemers ingedeeld in breakout rooms, aan de hand van de aangegeven interesses.

Aanmelden

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met Mara Constantinescu (Regiocoördinator Latijns-Amerika) via m.v.constantinescu@bb.leidenuniv.nl.

Over UNAM

UNAM is de grootste universiteit van Mexico en een van de grootste universiteiten in Latijns-Amerika. UNAM staat in internationale rankings altijd in de top 5 van universiteiten in Latijns-Amerika. Met een studentenpopulatie van 360.000 en 41.000 wetenschappers, staat de universiteit in hoog aanzien in de regio.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.