Universiteit Leiden

nl en

Debat

Den Haag Draait Door #8: Sociale opgaven in het Central Innovation District

Datum
donderdag 24 juni 2021
Tijd
Bezoekadres
Online

De komende jaren moet het Central Innovation District in Den Haag uitgroeien tot een aantrekkelijk internationaal knooppunt. Naast de fysieke opgaven in dit stadsdeel, gelegen tussen en rondom Centraal Station, Station Hollands Spoor en Laan van Nieuw Oost-Indië, zijn er ook de nodige sociale opgaven om het gebied aantrekkelijk voor werken, wonen en leven te maken. De gemeente Den Haag heeft de hoger onderwijsinstellingen in de stad gevraagd hierover mee te denken, in expertmeetings en in de Corona Challenge voor studenten (onder de vlag van de City Deal Kennis Maken).

Tijdens de achtste editie van de talkshow Den Haag Draait Door gaat het panel met de aanwezigen over de sociale opgaven en de uitkomsten van de Corona Challenge. In het panel zitten:

  • Katja Rusanovic - Lector Grootstedelijke Ontwikkeling aan de Haagse Hogeschool
  • Merel van Santvoort - Student Stedelijke ontwikkeling, Climate & Management aan de Haagse Hogeschool, en deelnemer aan de Corona Challenge
  • Sophie van Opstal - Masterstudent Urban Governance aan de Erasmus Universiteit Rotterdam

Thema's die aan bod zullen komen:

  1. Hoe kunnen de sociale opgaven in het CID beter worden verbonden aan de fysieke en ruimtelijke opgaven?
  2. Hoe verhouden thema's als eenzaamheid, sociale cohesie, gezonde levensstijl en het voorkomen van ongelijkheid zich tot die fysieke opgaven?
  3. Hoe zorg je ervoor dat bewoners worden betrokken bij de ontwikkeling van het gebied, en dat het CID een zeer aantrekkelijk gebied wordt om te wonen en werken?

Geïnteresseerden zijn meer dan welkom om digitaal aan te schuiven op 24 juni, en mee te praten over deze thema's!

Na aanmelden krijgt u de link voor deelname toegestuurd

Aanmelden

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.