Universiteit Leiden

nl en

Debat | Boekpresentatie

Momentum voor de menselijke maat

Datum
maandag 28 juni 2021
Tijd
Bezoekadres
Wijnhaven
Turfmarkt 99
2511 DP Den Haag

Presentatie en debat terugkijken vanaf 26.30

Vanwege de gekozen cookie-instellingen kunnen we deze video hier niet tonen.

Bekijk de video op de oorspronkelijke website of

‘Elke organisatie en toezichthouder moet een plan maken hoe de menselijke maat weer voorop moet komen te staan.’ Aldus demissionair premier Mark Rutte begin mei in Nieuwsuur en in de Tweede Kamer. Hij verwees daarbij naar het werk van psycholoog Sandra van Dijk en econoom Marcel Canoy. Samen met kennisinstituut Movisie publiceren Van Dijk en Canoy nu een bundel waarin die menselijke maat verder wordt uitgewerkt. De bundel wordt op 28 juni in Den Haag gepresenteerd in het bijzijn van enkele Kamerleden.

Boekpresentatie en debat met kamerleden

15.00     Opening door Janny Bakker-Klein (bestuursvoorzitter Movisie)

15.05     Presentatie van de bundel door Sandra van Dijk

15.15     Mogelijkheid voor vragen vanuit pers, publiek

15.30     Paneldiscussie onder leiding van Marcel Canoy: Steven van Weyenberg (D’66), Mei Li Vos (PvdA), Aukje de Vries (VVD) en Corinne Ellemeet (GroenLinks) debatteren over hoe de politiek de menselijke maat vorm gaat geven

16.00     Mogelijkheid voor vragen vanuit pers, publiek

16.15     Afsluiting en borrel

Menselijke maat in het postvakje van alle fractievoorzitters

De bundel bevat vijftien positieve en krachtige voorbeelden over hoe de menselijke maat geboetseerd kan worden. Het is het collectieve gedachtegoed van een keur aan prominente denkers op dit terrein. Zij laten zien hoe het wel kan, wat het oplevert en waar het schuurt. De bundel is daarmee een handreiking aan de politiek om een klimaat te scheppen waarin de menselijke maat het uitgangspunt is. Alle fractievoorzitters van Eerste en Tweede Kamer vinden de bundel die dag in hun postvakje.

Momentum voor de menselijke maat - Inhoudsopgave | 10 lessen

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.