Congres/symposium | EUniWell Symposium

Good Practices on Student Well-Being

donderdag 30 september 2021 - vrijdag 1 oktober 2021
Online

Je kunt je aanmelden tot en met 28 september. Het is mogelijk om slechts één van de twee middagen deel te nemen, maar voor de volledige ervaring raden we aan beide middagen deel te nemen.

Aanmelden symposium

Er is steeds meer aandacht voor studentenwelzijn. Gedurende de pandemie is studentenwelzijn terecht een prioriteit geworden. Welzijn was daarom ook het thema van onze opening van het academisch jaar

Als onderdeel van EUniWell, de Europese Universiteit voor Welzijn, organiseren de Universiteit Leiden en Semmelweis University dit online symposium om good practices met elkaar te delen. Studenten, studentenbegeleiders, docenten en onderzoekers ontmoeten elkaar op een online platform om kennis over studentenwelzijn uit te wisselen.

Deze kennisuitwisseling geeft deelnemers handvatten om bestaande welzijnsprogramma’s te verbeteren en nieuwe te ontwikkelen. Ook is er de gelegenheid om te netwerken en collega’s van de zeven EUniWell-universiteiten te ontmoeten. Meld je aan en werk samen om studentenwelzijn te verbeteren

Bekijk de video

Bekijk de video op de oorspronkelijke website of

Programma

Gedurende twee middagen presenteren experts hun good practices en beantwoorden zij vragen in paneldiscussies. Good practices die aan bod komen zijn bijvoorbeeld e-health modules, vakken in het curriculum, ondersteunende diensten, onderzoek en veel meer. Het volledige programma vind je in het Engelstalige agenda-item.

13:45
Welkom in online lobby
14:00
Interview met Yuliya Mysyuk over EUniWell (programmamanager Universiteit Leiden)
14:15

16:30
Einde van dag 2

Platform

Voorafgaand aan het symposium kun je de interactieve app voor het symposium installeren op je telefoon. Hier ontvang je informatie over de sprekers, studentenwelzijn en EUniWell. Het symposium zelf kan bekeken worden in je webbrowser. Na het symposium kun je contactgegevens uitwisselen met andere bezoekers.

Organisatie

Universiteit Leiden organiseert het symposium samen met Semmelweis University, in EUniWell-verband. Lees meer over de organisatie in dit interview.