Kunst en Cultuur

Einsteinweg 2
2333 CC Leiden
E0.04

De studievereniging Sophia Aeterna van de studie Griekse en Latijnse Taal en Cultuur heeft een film opgenomen van het toneelstuk de Thyestes, geschreven door Seneca. Studenten hebben dit stuk vertaald, omgewerkt tot speelbaar script en uiteindelijk de rollen tot leven gewekt. Nu gaat de film de faculteiten rond. Studenten en medewerkers van Archeologie zijn van harte uitgenodigd om de film op 27 september te komen kijken.

Sophia Aeterna speelt Thyestes, van Lucius Annaeus Seneca

Koning Atreus van Mycene raast van woede: zijn broer Thyestes heeft geprobeerd de macht te grijpen door zijn vrouw te verleiden. Hoewel Atreus zijn positie verstevigd heeft en Thyestes verbannen is, kan de regerende broer het voorval niet vergeten en broedt hij hardvochtig op een plan om het Thyestes voor eens en altijd betaald te zetten. Te kwader trouw lokt Atreus zijn broer uit zijn ballingschap terug en waar Thyestes een verzoenend diner met zijn familie verwacht, wordt hij op vreselijke wijze door de wraak van zijn gastheer getroffen.

Begaat Atreus een misdaad zo gruwelijk en goddeloos dat deze elke norm overschrijdt, of is de ene sluwe broer de andere gewoon een stap voor? Harten slaan een slag over, longen vullen zich met angst en magen keren zich om wanneer Atreus zijn woede botviert. Wie dit familiediner wil bijwonen, moet stevig in zijn schoenen staan en vooraf vooral niet te zwaar eten.