Universiteit Leiden

nl en

Lezing | Studium Generale

De aarde helpen baren

Datum
dinsdag 12 oktober 2021
Tijd
Bezoekadres
Lipsius
Cleveringaplaats 1
2311 BD Leiden
Zaal
019

Lezing in de reeks 'Wat is ons heilig?' ism Ekklesia Leiden

Als student Culturele Antropologie woonde schrijver Jeroen Windmeijer zes maanden in een kleine gemeenschap van  aan de oevers van het Titicacameer op de Boliviaanse hoogvlakte. Hij werd getroffen door hun levensbeschouwing, waarbij zij de wereld om zich heen als levend beschouwen. Pacha Mama staat hierin centraal, Moeder Aarde. Het gaat om evenwicht - niet meer nemen dan iemand kan missen - en om reciprociteit - jij geeft mij, ik geef jou.
In zijn roman ‘De Offers’ heeft Windmeijer deze thematiek in de vorm van een spannend verhaal verder uitgewerkt. Hij zal onder meer vertellen over dit boek, zijn veldwerk en de het geven van giften in het algemeen.

Lees meer

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.