Universiteit Leiden

nl en

Online Coach Café voor jonge Leiden Law-alumni

Datum
dinsdag 2 november 2021
Tijd
Bezoekadres
Online

Ben je aan het (her)oriënteren? Of ben je gewoon nieuwsgierig naar wat er nog meer mogelijk is met je rechten/criminologie diploma? Of wellicht twijfel je of je verder wilt in je huidige loopbaan en wil je elders kijken. We hebben een behoorlijk aantal mede-alumni bereid gevonden hun, vaak zeer uitgebreide en uiteenlopende, ervaringen met je te delen en je een inzicht te geven in hun huidige banen. Er is beperkt plaats, dus meld je snel hier aan. 

  • Pauline Breitbarth is in 1995 in de advocatuur begonnen en via de financiële wereld nu terechtgekomen in de oliebranche als Sr Legal Counsel voor Total in Brussel.
  • Ineke Fonteijn heeft alweer 19 jaar geleden gekozen voor het beroep van raadsheer, Ineke werkt bij het Gerechtshof Den Haag.
  • Laurence van Gelderen, nadat ze in 1995 afstudeerde in het Nederlands recht heeft ze jaren gewerkt als bedrijfsjurist, waarna ze zich heeft omgeschoold tot HR specialist. Nu is ze manager HRM bij de Hartstichting. 
  • Jan Willem Prakke, afgestudeerd in het bedrijfsrecht in Leiden in 1996. Na een carriere als bedrijfsjurist (Brunel, Philips) en general counsel (Boskalis, Schiphol), is Jan-Willem nu ondernemer in de juridische wereld. Met Legal Manager is hij actief op het snijvlak van technologie en bedrijfsjuridische ondersteuning. Daarnaast heeft hij een brede ervaring opgedaan met coaching en intervisie.
  • Johan Polet, afgestudeerd in 1998 in het Nederlands recht. Jarenlang advocaat en partner bij Simmons en Simmons. Sinds 2020 advocaat en partner bij advocatenkantoor Bird & Bird.
  • Martijn van Klaveren, heeft na zijn studie civiel recht in Leiden verschillende functies bekleed. Na zijn werkzaamheden in de advocatuur heeft hij de overstap gemaakt naar de mediawereld en heeft hij onder andere gewerkt als eindredacteur, hoofd juridische zaken en hoofd communicatie. Sinds 2020 werkt hij als Director Communications and Stakeholder Engagement bij Novamedia. 
  • Ward Veltman, criminoloog die sinds kort werkzaam is als Information Security Officer voor Heineken in Zwitserland en Italië. Hiervoor heeft hij functies bekleed bij onder andere Capgemini en Ahold Delhaize.
  • Wouter Schmit Jongbloed, studeerde in 2007 af in de master encyclopedie en filosofie van het recht aan de Universiteit Leiden. Later heeft hij zijn doctoraat behaald aan Columbia University. Sindsdien heeft hij verschillende functies vervuld en is nu werkzaam als het hoofd van de afdeling Political Risk Analysis bij Exante Data in New York. 

Interesse? Er is beperkt plek. Meld je aan via alumni@law.leidenuniv.nl 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.