Universiteit Leiden

nl en

Lezing | Open Minded Lecture

eLaw Open Minded 2021-2022 #2 "AI, Data, Power & Human Dignity"

Datum
vrijdag 26 november 2021
Tijd
Bezoekadres
Kamerlingh Onnes Gebouw
Steenschuur 25
2311 ES Leiden
Zaal
C0.20

Tijdens de 5e Open Minded-sessie van dit academiejaar presenteert Lexo Zardiashvili, onderzoeker en docent bij eLaw aan de Universiteit Leiden, zijn onderzoek:

De EU stelt zich op als een regelgevende autoriteit in de wereldwijde machtswedloop omtrent AI. Menselijke waardigheid is een van de grondbeginselen waarop de EU rust en waarop de mensgerichte benadering van de EU ten aanzien van AI is onderbouwd. In deze presentatie analyseert Lexo AI-regelgeving in de context van macht, het centraal stellen van data hierbij en menselijke waardigheid als juridisch concept

Open Minded is een lezingenreeks georganiseerd door eLaw (het Centrum voor Recht en Digitale Technologie), waarin professionals die werkzaam zijn op het gebied van recht en digitale technologieën worden uitgenodigd om hun onderzoek, perspectieven of lopende werkzaamheden te presenteren. 

Iedereen is van harte welkom. Stuur een e-mail naar n.d.vosters@law.leidenuniv.nl als u van plan bent online of fysiek aanwezig te zijn, zodat we ervoor kunnen zorgen dat we voldoende ruimte hebben. 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.