Universiteit Leiden

nl en

Lezing | Studium Generale

Bouwen op vertrouwen? De rol van vertrouwen bij economische beslissingen

Datum
donderdag 16 december 2021
Tijd
Bezoekadres
Lipsius
Cleveringaplaats 1
2311 BD Leiden
Zaal
011

Vertrouwen is essentieel; binnen onze dagelijkse relaties maar ook binnen de economie. Maar hoe stellen we vast of we iemand kunnen vertrouwen? Wat is de essentie van vertrouwen? Vertrouwen we elkaar te veel of te weinig? En welke gevolgen heeft wantrouwen? In deze lezing gaan we vanuit de economie en de psychologie antwoorden formuleren op deze vragen. De psychologie van vertrouwen blijkt namelijk anders en complexer te zijn dan economische modellen vaak veronderstellen.

Spreker:
Prof.dr. Eric van Dijk, Hoogleraar Psychologie en Sociale Besliskunde, Universiteit Leiden

Lees meer en aanmelden

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.