Universiteit Leiden

nl en

Lezing | Studium Generale

Hoe overheden mensen kunnen helpen om betere financiële beslissingen te nemen

Datum
donderdag 23 december 2021
Tijd
Serie
Geld en geddrag
Bezoekadres
Via zoom
Zaal
Via zoom

Nu het leven ingewikkelder wordt – in termen van het aantal keuzes dat mensen moeten maken en de implicaties die deze beslissingen hebben – hebben veel mensen de neiging om onnodig in financiële problemen te komen. Bijvoorbeeld door fouten te maken bij het invullen van hun belastingen, het kiezen van een slechte hypotheek, niet sparen voor het onbekende of plannen voor hun pensioen. In deze lezing zullen de beweegredenen achter deze fouten worden besproken. De nadruk zal echter vooral liggen op wat overheden – en maatschappelijk verantwoorde ondernemingen – kunnen doen om het leven beter te maken. Zeker voor degenen die geneigd zijn om slechte (financiële) beslissingen te nemen.

Spreker:
Dr. Max van Lent, universitair docent economie, Universiteit Leiden en lid van Young Academy Leiden

Lees meer

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.